Poslední vlak z Gun Hillu

74%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Tento western není plný špinavých propocených chlápků, kteří přežvykují tabák, ani soubojů na kolty. Je to jemnější western o pomstě a přátelství. Pomalejší spád, hodně dialogů a málo kulek. Přesto se jedná o dobrou podívanou. Možná s koncem si to chtělo více pohrát.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7.5
Klasický americký western, který uspokojí všechny, pro které je western tím pravým šálkem kávy. Kirk Douglas je zde krásný s tím svým ďolíčkem na bradě, statný, plný síly, zajímavý je výkon tehdy ještě mladého Anthonyho Quinna. Režisérova záliba v dlouhých záběrech je působivá, hudba Dimitri Tiomkina krásně dokreslovala děj. V podstatě nelze mít k ničemu námitek : dočkáte se jednoduchého příběhu o pomstě, která musí být vykonána během jednoho dne, dočkáte se zlotřilých banditů sestřelovaných neohroženým šerifem ze střech papundeklových saloonů, dočkáte se prolévání hrdel lacinou whiskou, dočkáte se… ale co víc byste vlastně ještě chtěli? 75%
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
9
velmi dojemný film o přátelství dvou mužů, které se střetává s pojetím rodiny a cti. ačkoli je film velmi starý, je velmi krásně obarvený kodakem, působí jakoby nakresleně. a dva hlavní hrdinové obstáli ve svých rolích více než skvěle. westernovka pro ženy!
tindersticks
tindersticks
783 bodů
7.5
Poctivě odvyprávěný western s výbornou hlavní dvojicí (Kirk Douglas, Anthonny Quinn) a zajímavou zápletkou. První půlka slibuje ultimátní souboj, případně změnu charakterů, druhá, trochu natahovaná půlka očekávané splní jen částečně. Na jedno shlédnutí to byl příjemně strávený čas.