Žízeň po životě

73%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Velmi kvalitní biografie. Možná moc klasická, ale jako vždy odhodlaný Douglas to táhle nahoru. Jeho urputné herectví se velmi hodí k Van Goghově postavě. Trochu mi vadila typická padesátková hudba, která jako by sem přišla z nějakého historického eposu. Ale jinak velmi povedené.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Poutavý životopisný portrét jednoho z nejslavnějších malířů novodobých dějin, který pravda nezaplouvá do jakékoli kontroverze, ale osobnost hlavní postavy a jeho osudové vztahy rozpitvává velmi důkladně a přesvědčivě. Douglas i Quinn perfektní a záběry oživující ikonické Van Goghovy kresby moc pěkné. Jen ta epická orchestrální hudba se k tomu vůbec nehodí a v závěru bych možná uvítal více tragický nádech, na rozdíl od toho univerzálního melodramatického.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Přesvědčivý Kirk Douglas v roli Vincenta van Gogha, neméně přesvědčivý Anthony Quinn v roli Paula Gaugina. Nádherný film nejen o malování, režisér Minnelli vykreslil povahu malíře dokonale a dal vyniknout i jeho obrazům. Skvělý byl rovněž James Donald v roli Vincentova mladšího bratra Thea. Tento film, více než 60 let starý, bude mít asi hodně dlouhý život, protože dosud nevyčpěl. Je to psychologicky laděný film, nedá se o něm napsat jen že je životopisný, a třešničkou na dortu, tedy na tomto filmu, je působivá hudba Miklóse Rózsy. A co zvláště oceňuji - část filmu byla natočena v Auvers-sur-Oise, kde Vincent van Gogh žil a zemřel, nikoli někde v Číně, Mongolsku či za Prahou!
lukas
lukas
1 523 bodů
8.5
Skvělej kousek. Archaičnost padesátých let potěšila, Kirk Douglas to zahrál parádně. Kvalitní je originální znění i dabing. Karel Höger je skvělej a dodává tomu potřebnou hloubku. Jsem zvědav, jestli se tomu alespoň přiblíží chystaný animovaný film Loving Vincent.
Senkys57
Senkys57
973 bodů
10
Bylo hezký vidět, jak se to snažilo ukázat, jak těžký život vlastně má, jak se snažil překonat sám sebe i přes všechny nezdary, které se mu děly. Štěstí se na něj usmálo, protože věděl, že se z části může spolehnout na svýho bratra. Legendární snímek na kterej by se měl podívat každej milovník umění