Cela

62%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Na Singhovy filmy koukám nechronologicky. První jsem viděl Válku bohů, pak Pád a nyní Celu. Jsem rád, že tomuhle vysoce nadprůměrnému režisérovi můžu dát "konečně" (i když vlastně za jeho debut) víc než průměrné hodnocení. Až (už) v Cele totiž jeho vizuální um získal nějaký smysl.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Do té doby reklamní režisér Tarsem Singh natočil svůj filmový debut jako vytříbený vizuální produkt, kdy využil možností nabídnutého příběhu a představil nám divákům něco, co jsme do té doby v takové kvalitě a provedení ještě neviděli. Herci se stávají pouze kulisami v tomto ojedinělém a nesmírně zajímavém filmu, který rozhodně nepatří mezi filmy pro méně odolné diváky. Dokonce bych se nebál říct, že slabší povahy by se tomuto filmu měli naprosto vyhnout.
Klajnik
Klajnik
8 602 bodů
4
Některé záběry mají skvělou kompozici a interní svět toho sériového vraha byl působivou pasáží. Jako celek to ale nefunguje, protože scénář je zkrátka slabý. Ač námět zajímavý je, tak film jako celek bych takto neoznačil, páč obsah není dost dobře zpracován: jenom to klouže po povrchu, takže to nezainteresuje diváka do postav, přičemž dialogy mezi nimi nikterak nestimulují a emocionálně to pak nikterak neudeří hřebíček na hlavičku.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
Zvláštní film s pozoruhodnou atmosférou. Kamera a výtvarná stránka tohoto filmu by si zasloužily Oscara. I přes poměrně slabý scénář stojí za to se na film podívat, ačkoliv některé scény (třeba namátkou zavěšení za kůži) nejsou rozhodně pro slabší nátury. Vynikající výkon Jennifer Lopez. I Vincent D'Onofrio podává jako schizofrenní vrah a psychopat mimořádný výkon. Nevím, jaká je Cela2 z roku 2009, ale tohle je i přes jistou překombinovanost a bizarnost úžasný vizuální zážitek. Velbloudi, víly, písečné duny, všechno to na diváka působí jako sen.
Pas
Pas
6 225 bodů
4
Uzavřená Mám rád případy, kdy se ve filmech točí žánry, ale tady mi to prostě vůbec nesedlo. Linie je strašně rozkolísaná a zajímavé scény střída nuda. Ano, je vidět velký rozpočet i celý herecký ansábl se snaží hrát, ale mě to prostě přišlo příliš předvídatelné a laciné. Možná někdy příště. Jennifer Lopez mě sice přesvědčila o svých vizuálních kvalitách, ale o těch hereckých v tomhle případě pochybuji...40%