Pravidla moštárny

79%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Vynikající snímek. Nechápu z jakého důvodu jsem se filmu tak dlouho vyhýbal, ale teď jsem svůj rest napravil. Pravidla mošťárny jsou dojemným a smutným snímkem, který jedno oko nenechá suché. Vůbec se nedivím tomu Oscarovi za scénář, protože jak děj, tak hlavní postavy jsou napsané s naprostou dokonalosti. Technická stránka filmu je samozřejmě také dokonalá. Tobey je v hlavní roli úžasný což platí i pro zbytek obsazení. Maximální spokojenost
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Nebylo to tam. Hallstrom mi zatím vyloženě sedl jen s Čokoládou, a tady po tom silném příběhu zase jen tak klouzal. Maguire, ikdyž ho moc nemusím dost dobrý (ikdyž škoda Lea, že tohle nevzal) a fakt, že tohle mohl točit Svěrák, taky trochu zabolí.
Fingon
16 886 bodů
8
70% Pamatuji si, že jsem cestou do školy míjel vývěsku kina a tento titul mi v hlavě bůhvíproč utkvěl. Dostal jsem se k němu až o deset let později a nejsem si úplně jistý, jestli to bylo dobře, nebo ne... PS, Irving si v tomto filmu střihnul pidiroličku nádražáka:)
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Pravidla moštárny jsou působivým jímavým snímkem, který je oslavou lidskosti, a to berte jako největší doporučení. Zvláště je třeba upozornit na u nás poněkud nedoceněný vynikající soundtrack Rachel Portman, který staví zejména na klavíru. Původně měl film točit Phillip Borsos, který však před natáčením zemřel na infarkt a jednu chvíli byl osloven dokonce i Jan Svěrák, jenž však nabídku odmítl, protože si nebyl jistý, zda by byl schopen správně zachytit typicky americkou látku. Režisérem se nakonec stal specialista na lidské příběhy s poselstvím švédský režisér Lasse Halström. Mějte mě za neznaboha, ale Pravidla moštárny jsou tím vzácným tipem snímku, kdy je lepší film, než kniha. To ovšem nikterak nesnižuje literární schopnosti Irvinga. Film je stejně tak laskavý, jako nevýslovně krutý, film o lásce, jež je stejně tak nádherná jako neuvěřitelně bolestivá a ne vždy naplněná.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
Film o mnoha podobách lásky, výborná adaptace románu Johna Irvinga. Připadá mi, že je ale příliš dlouhý, více jak dvě hodiny melancholie a pomalého plynutí děje hrozí nebezpečím usnutí! Jinak hluboce lidský příběh a skvělé herecké výkony včetně hudby Rachel Portman. Září Michael Caine a velice dobrý je i Tobey Maguire.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
9
Nádherný film, nic víc k tomu dodat nelze...
cjmafia
4 387 bodů
6
Předlohou jsem nedotčen. Bohužel si mě tento příběh nezískal tolik, jako většinu uživatelů. Je to pěkný film, o tom žádná, ale prostě za srdce mě to moc nevzalo. Mezi nejlepší okamžiky filmu řadím určitě ty v sirotčinci, to co se odehrává na farmě si mě už tolik nezískalo a v tom je u mě největší problém. Michael Caine skvěly, ale oskar, seriously?
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
Rok 1999 byl filmařsky velmi silný a jelikož jsem zhlédl téměř všechny díla,pro mě je Zelená míle číslo jedna a asi to tak zůstane.Pravidla moštárny je ale velmi krásný film s dokonalým scénářem,vynikající hudbou a s velkou citlivostí natočený příběh na který nezapomenu.Tobey Maguire měl vemi důvěřivé a zamilované oči do krásné Charlize Theron a Michael Caine a jeho výkon?To se musí vidět!Viděl jsem jak v originálu tak v dabingu a musím přiznat,že dabing se mi velmi líbil.
Ombak_Penari
2 764 bodů
8.5
Dojemné a citlivé, snové. To jsou slova, která mě napadají především. Funguje ovšem velmi dobře i v rovině zamyšlení se nad cestami života a touze změnit život ve všech směrech, aby člověk nakonec pochopil svou minulost a nesnažil se jí ignorovat a nechat za sebou. Jeden z těch filmů s nádhernou atmosférou, který vám na chvíli dá zapomenout na všechny trable a vykouzlí úsměv na tváři nebo naopak dojme k slzám. Nádherně zpracované, doplněné skvělou hudbou a kvalitními hereckými výkony - vyzvednu Tobeyho a především Michaela Cainea. A klasicky dokonale krásnou Charlize Theron. Není moc co filmu vytknout, snad jen, že musel jednou skončit...
Edward
Edward
2 481 bodů
8
8/10