Spider-Man

81%
Spider-Man
Spider-Man je americký film na motivy komiksové předlohy od nakladatelství Marvel. Peter Parker je nadaný středoškolák, kterého po smrti rodičů vychovávají teta a strýc. Během jedné školní exkurze ho kousne radioaktivní pavouk a Peter následně získá pavoučí superschopnosti. Učí se je používat a začne uvažovat o tom, jak je efektivně využít. Chce být hrdinou, jenže to není tak snadné, jak by si člověk představoval, zvlášť když jste jen středoškolák. Peter se bude muset ještě hodně učit, ale nebude na to mít moc času, ve městě totiž začal řádit nevypočitatelný Green Goblin...



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Spiderman patří mezi mé nejoblíbenější superhrdiny a tuhle adaptaci považuji za tu vůbec nejlepší. Sam Raimi zde dodržuje všechny pravidla potřebné pro úspěšnou adaptaci. Nechybí zrod hrdinu, morální dilema, životní láska a finální souboj. Vše je to natočené řemeslně dokonale a akce má ten správný šmrnc.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
První Spiderman je ztvárněn dobře. I další a další díly si drží kvalitu. Nové možnosti triků dodávají Spidermanovi šťávu je je to výborná komiksová podívaná. První díly bývají nekomplikované, přímočaré a tak je tomu i u Spidermana. Tobey Maguire pro mě byl výborný Spiderman a na další jsem si těžko zvykal.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Filmové zpracování Spider-Mana předcházelo nemalé očekávání všech komiksových fanoušků a bohužel, po uvedení přišla spíše rozpačitost. Scénář není napsán nijak zle a co se týče výpravy, tvůrci si dali setsakramentsky záležel, jenomže atmosféra vyznívá spíše pohádkově. Děj je srozumitelný, tempo nikam nespěchající, avšak chybí tomu větší drsnost. Film je spíše rodinného typu, tedy nijak neškodící nejen mládeži, ale ani dětem. Těžko říci je-li to dobře či špatně, každopádně zklamaní jsou hlavně právě fanoušci drsnějších komiksů. A jak už to bývá, i zde se tvůrci dopustili úprav, které jsou spíše na škodu. Například Peter Parker si na pavučinové vlákno původně sestrojil strojek mající na každé ruce a ne, jako v tomto filmu, že mu vyskakovalo přímo z ruk. Charakter Mary Jane Watson tu vyznívá také poněkud jinak než v komiksu. Takže vznikla jen další superhrdinská romance, která je v jistých odvětvích značně podobná Supermanovi. Ale zase to neznamená, že by byl snímek nějak špatný. Naopak, za pozornost stojí, jen nelze od toho moc očekávat.


Dodatečné informace

Původní název:
Spider-Man (více)
  • USA Spider-Man
  • USA Ämblikmees
  • USA El hombre araña
  • USA Homem-Aranha
  • USA Omul paianjen
  • USA Örümcek adam
  • USA Pókember
  • USA Spajdermen
  • USA Spider-Man - Hämähäkkimies
  • USA Spindelmannen
  • USA Человек-Паук
Premiéra v ČR:
6. 6. 2002
Země původu:
USA
Čeština:
Spider-Man je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Spider-Man


Podobné


Powered byJustWatch