Fantom Paříže

63%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4.5
Nejzajímavějším aspektem tohoto snímku je jeho poutavý vizuál,který dokáže zaujmout už na první pohled. Jenže ani vizuál nedokáže zakrýt prázdnotu scénáře,který chce být něčím víc než ve skutečnosti je. To nadpřirozené rozuzlení celý snímek nakope do koulí a pošle ho do nižších vod televizní zábavy.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Tak takhle si představuji komiksový film. Ne, tohle je přímo komiks. Francouzským tvůrcům se podařilo vytvořit doslova živý komiks, ze kterého by se měla americká studia inspirovat. Temný příběh je podpořen temnou atmosférou, hudbou i vizuální stránkou věci. Použitá zvláštní optika dokresluje psychologii postav a rychlý střih nenechá vydechnout. Gérard Depardieu v roli Françoise Vidocqa je doslova démonický. Vhodnost jeho maličkosti se svojí robustní postavou je však na diskusi. Přesto se ji zhostil s plnou profesionalitou. Takových filmů je skutečně málo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
No...Mohl být fakt skvělý, ten styl kamery je vážně zajímavý. Ale myslím, že zajímavější by bylo držet se reality. To, že je fantom jakýsi duch, sráží film minimálně o polovinu, kdy vezmeme v potaz, jak "realisticky" se to tváří. Krom toho Gerarda nemusím, takže se do hodnocení promítá i osobní nesympatie. Navíc celková chaotičnost a neucelenost, která na mě působila, taky dělá své.
Fingon
16 886 bodů
8
Ó! Ó! Orgie! Zapomeňte na příběh, tento film na něm nestaví (=je trapný). Ale ty obrazy! Ta obloha!
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
4
Když se celý film tváří smrtelně vážně a pak vyrukuje s nadpřirozenou pointou, už to o něčem svědčí. Když navíc staví na slepeném scénáři, už je to na pováženou. A když to poslední, co vás na něm může zaujmout shrnuje věta "Takhle ošklivý akční scény a herecký výkony už jsem dloooouho neviděl", je nabíledni, že pomalu padá do filmového porpadliště... A nic na tom nezmění ani vskutku úchvatné vizuální ztvárnění, ani místy skvělá hudba. Právě jen za tyto elementy dávam dvakrát po hvězdě. A mimochodem, řekněte někdo tomu obalenému Depardieuovi ať přestane hrát akční role. Nesluší mu to...