Piráti ze Silicon Valley

74%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7
Velká škoda,že jsem tento snímek shlédnul až v roce 2018. Od roku 1999 byl totiž natočen příběh Jobse několikrát a kvalitněji. Tedy minimálně po technické stránce. Tomuto snímku nejvíce sráží nohy televizní look a zkratkovitost,aby bylo odvyprávěno pokud možno co největší množství ze života Jobse a Gatese. Ve snímku padne pár zajímavých informací,které jsou všeobecně známé,ale také informace o kterých jsem neměl ani ponětí. Takže za to rozhodně dávám plusové body. Největším překvapením byl pro mne Noah Wyle,který zahrál bravurně a jakoby Jobsovi z oka vypadl. Solidních 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Bill Gates, Steve Jobs a jejich vizionářský příběh, který změnil svět. Příběh o zavádění a vzestupu osobních počítačů v letech 1971 až 1983. Ryze televizní snímek nemající žádné ambice na výpravu a hutnou atmosféru typického životopisného filmu. Natočen je nenáročně, s veselou atmosférou, zkrátka zábavně. A tak tu přirozeně není ukázáno zcela vše, čím vším si oba pánové museli projít, než to dotáhli tam, kde v dnešní době jsou. Úsilí, rivalita a hnací motor jít stále kupředu a neohlížet se zpět. Pro TV takovéto zpracování zajímavého námětu zcela postačí. Je v tom určitá roztomilost, která jako historická perspektiva umí zaujmout a užít si jeho sledování. A že tu jsou určité věci přehnané, To už holt u takových filmů bývá.
lamps
lamps
15 150 bodů
7
Hodně slušný TV film, zajímavě a svižně zpracovaný. Pro počítačové fanatiky asi povinnost.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
8
Jak je možný, že jsem o tomhle filmu neslyšel dříve? Naopak předhazovány nám jsou novější a větší filmy s obdobnou tématikou jako jOBS a Steve Jobs.. Ale právě v tomhle old-schoolovém provedení jde o něco speciálního. Výborný casting - jako Noah Wyle je za mě nejlepší z těch tří Stevů Jobsů, který jsem viděl. Fakt hrozně pohodový film s topovým hudebním výběrem! 75%
jvempire
jvempire
1 208 bodů
8
Velice strhující zpracování části počítačové historie, které není vždy úplně autentické, ale pro představu jak to tehdy bylo je plně dostačující.
M. McHart
M. McHart
83 bodů
8
Základ k PC vzdělání a dá se na to koukat!