Říjnové nebe

75%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Pravdivý příběh o tom, že za svými sny si má jít člověk i přes značné překážky. Tohle mě baví, film však postupně ztracina intenzitě, respektive téměř negraduje. Závěr je typický Hollywood. Celou dobu mě však bavilo sdílet s hlavními hrdiny jejich nadšení a sen.. to na mě snímek přenesl a za to nakonec 70%.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Myslím, že snad každý má nějaký svůj malý film, za který by strčil ruku do ohně a zuby nehty bránil jeho pověst. Já jsem takový osobní kult našel právě v Říjnovém nebi. Podobné příběhy o cestě za vysněným cílem mám vůbec strašně rád, a byť bývají odshora dolů naplněné dráždivými a pro někoho přímo nesnesitelnými klišé, nechám se jimi vždy ochotně strhnout. A Joe Johnston mě společně se skvělými herci a působivou atmosférou dokázal tak účinně "vyždímat", že druhá projekce bude nevyhnutelná..
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
2
Esence průměrnosti (obsahové i formální), takových sentimentálních a nepříliš funkčních dojiček citů je tisíce. Snad proto, že je to snadno stravitelné a na masy to funguje. Na mě ne, páč je to příliš průhledné a umělé. To necením.
slord
slord
3 832 bodů
8
Pohodový filmík so super hercami, fajn príbehom a peknými myšlienkami. Stojí za pozretie. 8/10