Devátá brána

70%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Od Romana Polanskiho jsem nečekal ani nic jiného než kontroverzní snímek,který svou kvalitou strčí do kapsy ostatní horory,které se v té době objevily v kinech. Depp je opět velmi dobrý,ale to platí i o ostatních hercích i ve vedlejších rolích. Napínavé,děsivé - prostě Polanski.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Atmosféru hustá, že by se dala krájet, skvělý Johnny Depp a poutavý tajemný příběh s hororovým nádechem. Dlouho se mi nestalo, že bych se do snímku takto ponořil a čekal na další scénu. Roman Polanski prostě umí divákovi naservírovat příběh, tak jak se to má a aby chutnal.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
6
Kdyby to nebylo tak strašně zdlouhavé, bylo by to o hodně snesitelnější. Stojí za to ten film vidět, ale mohlo to být mnohem lepší. Přesně na hranici 3 a 4 hvězd.
Fingon
16 886 bodů
4
Od filmu s tímhle námětem jsem čekal víc. Marně. Depp ujde, ale jinak...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Devátá brána možná není Polanského nejlepší film, ale schválně si ho pusťte. Možná budete fascinováni silou obrazů, plíživého děsu a ležérních hereckých výkonů. Nečekáte snad herectví od sběratele knih, že ne? Film každopádně znamenal pro Romana Polanského po delší době slušný komerční úspěch. Ale ani tento úspěch pro něj neznamenal jednoznačné vítězství, protože po skončení natáčení ho distribuční společnost zažalovala jako koproducenta snímku za špatné nakládání s finančními prostředky během natáčení a vyčíslila mu je k úhradě na 1 milion dolarů. Každopádně hořící tělo na vozíku je cool:-)
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Celkově napínavé ale tento film se drží (a to je škoda) děsivě nízko při zemi.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
8
Děsivě strhující snímek! Johnny Depp prakticky hraje to, co bych od něho čekal, tedy velmi dobrý výkon. Ale není to právě on, co je na filmu to nejlepší... Perfektní napětí a extrémně napínavý mysteriózní příběh. Ačkoli se to místy trošku vleče a dává to zmatenější dojem, než by asi i mělo. Ocenil jsem tu gradaci, kdy se fakt těšíte k čemu to nakonec celé zamíří. Bohužel konec je jen hořké zklamání, ale i tak to mělo svoje kouzlo! Ve svém žánru skvělý to film. 80%
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8.5
Devátá brána. Co dodat??? krásný film plný tajemna... typický styl Johnnyho Deppa, ve kterém opět zazářil...
Ombak_Penari
2 764 bodů
8.5
Když jsem film viděl před několika lety poprvé, tak mě v zásadě moc nezaujal, ačkoliv se mi nezdál špatný, ale teď jsem na něj změnil názor. Ačkoliv by se na filmu dalo leccos vylepšit, děj propracovat a atmosféru filmu zahustit, určitě tento snímek stojí za shlédnutí (o Johny Deppovi ani nemusím mluvit, to je značka kvality - snad jen mě překvapilo ho zase jednou vidět v nezvykle "normální", ačkoliv rozporuplné, roli). Pokud máte chuť podívat se na lehce temný (ale žádná děsivost nebo krev to rozhodně není) a částečně detektivní film z prostředí starých knih a jejích sběratelů, pak vás film rozhodně nezklame. Celý film je zahalen do příjemného nádechu tajemna a pokud jste milovníky starých ohmataných knih, možná po shlédnutí filmu pro jistotu prohlédnete některé tisky ve své knihovně, jestli vám náhodou něco neuniklo...
harry456
harry456
2 437 bodů
7
Johnny Depp, jak ho neznáte. Film byl uklidňující, velice mě bavil.