96 hodin: Odplata

62%
96 hodin: Odplata

Liam Neeson se vrací jako bývalý agent CIA Bryan Mills, který před dvěma lety v Paříži nemilosrdně pozabíjel gang obchodníků s bílým masem, aby zachránil život své unesené dcery.

Nyní ho na výletě v Istanbulu překvapí návštěva dcery Kim a také bývalé manželky Lenore. Poklidná dovolená netrvá dlouho. Lenore je přímo před zraky Bryana unesena. Kim se snaží před pronásledovateli uniknout.
Bryan pochopí, že vyjednávání s únosci nemá naději na úspěch. Hlavou gangu je totiž Murad, otec jednoho ze zločinců, které Bryan zabil. Jediné, po čem Murad touží, je krvavá odplata.
Pro Bryana začíná neúprosný závod s časem. Musí využít veškeré své znalosti a schopnosti, aby ochránil svou rodinu. 

Scénáře pokračování 96 hodin: Odplata se opět ujal filmový mág Luc Besson a jeho osvědčený spoluscenárista Robert Mark Kamen. Tato dvojice je podepsána pod takovými filmy jako je Pátý element, Polibek draka, série Kurýr nebo Sexy Pistols. V hlavní roli se vrací charismatický Liam Neeson (A-Team, Neznámý, Temný rytíř povstal). Roli Kim si zopakovala Maggie Grace (sága Twilight), Lenore ztvárnila Famke Jansen, kterou diváci znají ze série X-Men. (oficiální text distributora)




Recenze: 96 hodin: Odplata

Kinobox.cz
50%

Bohužel, i s oběma přijmouřenýma očima a co největší snahou o "naladění se" je tu pořád o dost méně, než kolik nabídla z režijního hlediska vybroušená jednička. Je to ohromná škoda, neboť v tomto případě skutečně stačilo, aby byl snímek svěřen někomu povolanějšímu a mohlo být vyhráno.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6
Po finančním úspěchu prvního dílu muselo zákonitě přijít pokračování. Jenže Odplata dopadla přesně tak jak se dalo očekávat. První díl byl ukončený a tak se nahrubo vymyslelo jak na snímek navázat. Celé pokračování je zcela zbytečné, ale peníze hold vládnou světu. Liam Neeson tak opět nakopává zadky, akce vypadá dobře a drsně, ale dějově bída. Těžko věřit, že scénář napsal Besson.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Toto volné pokračování je výborným tahem na branku a je vidět, že Luc Besson moc dobře věděl co dělá. Scénář je stejně impozantní jako ten předchozí a byť děj nápady zrovna neoplývá, svoji temnou stránkou, adrenalinovou akcí a napětím opět ve svém žánru zaujme. Děj se striktně drží nastavené linky a stejně jako minule zbytečně nikam neuhýbá. Má to švih, má to elán, má to veškerou akční zábavnost. A není ani lepší, ani horší. Především Liam Neeson si zaslouží uznání, neboť film je stavěn především na něm a on to svým charismatem a fyzičkou zvládl prostě dokonale. ´Stevene Seagale, takhle se to má dělat.´
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Kdybych si mohl myslet, že ta extrémní debilita byla záměrná, šlo by tomu dát asi víc. Ale promiňte, tohle je moc... Ani v osmdesátkách nevznikaly takové nesmysly, co by se braly tak vážně. K tomu připočtěte naprosto příšerný, zmatečný střih. Jedničku jsem si užil, tohle je ale krok vedle.


Dodatečné informace

Původní název:
Taken 2 (více)
  • USA 96 hodin: Odplata
  • USA Taken 2
Premiéra v ČR:
4. 10. 2012
Distributor:
Bioscop
Země původu:
USA, Francie
Rozpočet:
45 mil. USD
Tržby:
376,14 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
96 hodin: Odplata je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce 96 hodin: Odplata


Podobné


Powered byJustWatch