Divoké včely

70%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6
Film prakticky o ničem. Jestli se tenhle film dostal do zahraničí, tak se nedivím, že si půl světa myslí, že jsme seoučástí Ruska. Katastrofa, taková osada snad nikdy v novodobé hystorii neexistovala. Mladí začínající herci sice zahráli slušně, ale to je asi tak vše..
Fingon
16 886 bodů
8
Film naplněný tolika psychopaty jsem už dlouho neviděl... a všemu tomu kraluje Liška jakožto Majkl Džeksn.
avenis
avenis
7 963 bodů
2
No to byla čirá hrůza. Tohle, že je Morava? Ale jděte...To se zase někdo snaží udělat z Moravy totální dno společnosti? Pan režisér Sláma se zjevně snaží ve svých filmech sondovat do lidských duší a jejich příběhů, nejspíš ovlivněn svým Severomoravským rodištěm a neradostným dětstvím... Divoké včely? Asi mi něco uniklo. Proč se to tak jmenuje? Nelíbilo se mi tam nic a vůbec jsem se nebavila. Ani Liška to s Majklem Džeksnem neobohatil. Nic, prostě nic. Nasink... Dvacet procent dávám za tu zelenou. 2.6.2022)
kawa
3 388 bodů
5
Jeden z nejhorších filmů po revoluci, nevím za co mu dali akademici Českého lva a proč Česká televize do takové prasárny vrážela prachy.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Vždycky je dobré vidět, že se má někdo ještě hůř než já. Obyvatelé vesnice z tohoto filmu se tak mají. A je to naprosto uvěřitelné. Ukázat reálný obraz českého venkova se vším všudy se za dlouhá léta české kinematografie podařilo málokomu. Jistě Formanovi hasiči, Svěrákova Vesnička a Troškovo Slunce (1+2), ale to jsou klasiky. Nesmím zapomenout ani na sérii z Pálavic. Zde se díváme trochu alternativním a úspornějším směrem, o to je zážitek však syrovější a působivější. A velmi oceňuji zapojení neherců. Dialog o potřebě vertikality ve mně zůstane navždy.
ynnek
93 bodů
10
Tak tenhle film mě hodně oslovil. Je to příběh o obyčejných lidech a strašně uvěřitelný. Tatiana Vilhelmová tu hraje naprosto skvěle Božku a Pavel Liška je fakt mimoň. Ale celkově to působí šíleně, že takhle lidi žijou, někdy je to fakt až zoufalý, ale i přesto jsem film viděla opakovaně a určitě ne naposled.