Astronautova žena

55%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4.5
Tak takto by to teda nešlo pane Depp. Astronautova žena je obrovským krokem vedle. Co vedle to je úplný pád ze skály. Herecky nezajímavé,dějově hloupé,bez napětí,bez atmosféry,tempo žádné. Měl jsem co dělat,abych to vůbec dokoukal. A to ze začátku nevypadalo vůbec zle.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Je to celé strašně průhledné a působí to jako průměrný natáhnutý díl Krajních mezí. Navíc Depp to odehraje s jediným vážným výrazem, který ale není děsivý, ale spíš k smíchu. 4/10
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
5.5
Charlize Theron zřejmě bylo líto, že hrála ve famózním dramatu Ďáblův advokát druhé housle a tak přijala roli v Astronautově ženě, která působí jako jeho lacinější kopie. Opět tu máme milující ženu, následující svého muže z Floridy do New Yorku. Opět se stěhuje kvůli práci, opět hraje roli těhotenství a opět se rozehrává bitva o nervy, v níž má paranoia nemalou roli. Rozdíl je hlavně v tom, že žena je tentokrát v centru dění a příběh i režie postrádají rafinovanost svého předchůdce. Snad i díky tomu, že tvůrci spíše kopírují (ač nepřiznaně), místo aby budovali něco opravdu vlastního, je dojem z filmu jakýsi nijaký (což částečně podporuje i nezvykle matný Depp). Nevidět zmíněného Ďáblova advokáta, možná bych byl v hodnocení smířlivější. Takhle jsem si ale celou dobu říkal, že to nasazení Theron bylo minule využito podstatně lépe.
avenis
avenis
8 067 bodů
6
Jen díky tomu překvapivému konci dávám víc než pět hvězd. Filmařsky dobře řemeslně odvedeno, ale žádná bomba to není. Depp a Theron zahráli dle scénáře výborně, ale neurotická postava Jillian je přesně ten typ žen, které nemám ráda. Mimochodem, v té úschovně, to bylo hodně nelogické - odejít a nezamknout za sebou... vzhledem k obsahu boxu. (15.5.2016)
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6
Po Ďáblovu advokátu další příběh, kde má bohatá manželka Charlize Theron dojem, že se jí navenek úspěšný a milující manžel poněkud změnil. Zde ještě umocněno o pocit, že děti, které s ním čeká, asi taky nebudou úplně v pohodě. Mistrovská herecká scéna, kde hrdinka bojuje se svým svědomím, když se pokouší vzít potratové pilulky. Ale něco tomu chybí. Snad víc prostoru ve scénáři pro Johnnyho Deppa, snad víc rozpracovaných scén z vesmíru, snad víc vysvětlení, co vlastně té hrdince po většinu filmu přijde tak divné, že vůbec začíná vyšilovat (protože divit se, že manžel po vážné nehodě v kosmu změní práci a trochu se změní i sám, no nevím...). Konec navíc působí trochu lacině. Ale atmosféru to má slušnou, takže velká škoda promarněné zápletky a stejně tak promarněného hereckého obsazení...