Kokain

79%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Pokud milujete autobiografické snímky a navíc máte rádi stejně jako já vše co se točí kolem Pabla Escobara,tak tímto snímkem nebudete rozhodně zklamáni. Občas se zdá,že snímek nemůže být ani pravdivý,ale pokud víte něco o životě Escobara,tak vás v tomto filmu nic nepřekvapí.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
10
tohle je pro mě naprostá pecka a ukázka toho, co vše bylo možné před pár desítkami let. Herecký koncert Johnnyho Deppa je úchvatný, dokázal zaahrát vše od mladíka až po stárnoucího vězně s utkvělou představou. Věřil jsem mu i strach, když mu šlo o život. Podle mě je tenhle film nedoceněný.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Ucházející pokus o zasvěcení do podsvětí, ale když srovnáváme s velmi tematicky podobnými Scorseseho gangsterkami, vychází z toho Kokain jako mírný nadprůměr. Ale i když zapomenu na nechutné srovnávání, co mi zbude? Co mi film dal? Že brát drogy je špatné jsem věděl už před tím a tady to není prezentováno ani dost dramaticky ani dost s nadsázkou na to, aby s tím Kokain vystačil.
Fingon
16 886 bodů
8
Johnny Depp opět dokazuje, že je PAN herec.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Mám rád tyhle napůl životopisné a napůl kriminální filmy, v nichž sledujeme životní cestu napůl dobrého a napůl zkaženého člověka. I když v tomhle případě se o té zkaženosti ani nedá moc mluvit. George Jung v podání výborného Johnny Deppa vystupuje před publikem jako čistě kladná postava, které držíme palce a prožíváme s ní tu životní horskou dráhu, kdy jednou jseš nahoře a jednou dole, přičemž záleží jen na tobě samotném, jak si to zařídíš. Scénář je skvěle napsaný a se silným nádechem nostalgie, s níž proplouvá americká společnost ve zhulených 60. a 70. letech plných hippies a marihuany. No a závěr snímku je filmařsky opravdu mistrně zvládnutý, silný a dojemný a teprve při něm si plně uvědomíme, jak to měl Ted Demme celou dobu krásně v malíčku a jaký působivý a opravdový příběh vlastně stvořil.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Tak nějak nadprůměrný a i přesto kvalitní film o drogách.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
9
Pomalu tomu je už 21 let, co nás opustil jeden talentovaný filmař, režisér Ted Demme. Začalo to fantastickými Hráči, kteří dávají nejpopulárnější hazardní hře lesk adrenalinové kriminálky, a přes jednu další lacinější kriminální jednohubku došel Ted Demme svého profesního vrcholu.. Johnny Depp byl právě na přelomu tisíciletí tou obrovskou vycházející hvězdou, která čekala dokud mu nepřistane nějaká další ikonická role a než se tak stalo vyzkoušel si dva takové kriminálněji laděné snímky, jedním je Z pekla, které už je jeden z jeho kousků, který na něm naprosto stojí... A právě druhým je Kokain, kde se zhostil role - jednoho z největších amerických drogových pašeráků - George Junga.. A pro všechny milovníky Netflixovských Narcos, tohle je zatraceně cool, jako předtím než si to zjednodušilo špinavé Mexiko.. Úvodní rozjezd, kde ze z ničeho buduje impérium je fantastický a nabízí v krásně vypadajícím pozlátku, žánrové schéma, které pokaždé ještě pozdvihne špičkový Johnny Depp. Epická podívaní, která využívá jak kokou prolezlou Kolumbií, tak nejnasvítěnější odbytiště na světě - Las Vegas. Pokud vám příběhy jihoamerických kartelů přijdou poutavé, tohle je naprosto stejné, jen o 15 let mladší... Skvělý životopis dealera, který začal na jointech a skončil u jehel.. Ale proč nakonec je Kokain tak úžasný? Především pro to, jak si hraje s vnímáním samotného hlavního hrdiny, jak se zas a znova musí vypořádat se zklamáním rodiny.. Proto zůstává v paměti především starostlivý a citlivý otec Ray Liotta, pro něž je tohle jedna z těch přehlížených ale ikonických rolí.. Je to napěchované tím, co by podobně tematicky laděný snímek měl mít a k tomu všemu dojíždí na srdceryvných emocích, které potvrzují, kde máme slabá místa.. Vrcholem pak budiž ten dojemně smutný závěr.. A i když tu George Jung mezi námi už dva roky není, tak ve spojení s Johnny Deppem tu bude tahle ikonická role navždy. Hrozně mě to bavilo a překvapivě to bylo nakonec i dosti silné.. Bravurní životopisný příběh, který vyjma srdíčka prodává i poutavé osudy. 90%
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
4
Vetsina postav je vylozene nesnesitelna a to nikoli proto, ze distribuuje drogy, ale proto, ze je nesmypaticka, bez pochopeni, hystericka a otravna. Mam rad prohnanost, ale musi byt svazana s nejakym smrncem, aby byla zabavna. Film tedy neni prilis poutavy a spis vzbuzoval otravenost a rozhorceni nad chovanim svych postav (zena, matka).
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Výhoda a zároveň nevýhoda filmů jako je Kokain je, že není moc co napsat, chce to vidět. Skvěle zahrané, skvěle zrežírované a skvělý scénář - jaký nejlépe píše život sám.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Životopisné filmy nejsou zrovna mým šálkem čaje, protože většinou jsou šíleně dlouhé a také občas i nudné, ale když se to umí natočit tak proč ne. U tohohle snímku se to povedlo na jedničku. Jak scénářem, obsazením, stylem tak vším ostatním, jen se stačí zamyslet nad tím, jak může někdo koukat na film o drogovém dealerovi a ještě mu fandit, to se prostě musí umět. Nebudu vychvalovat herecké výkony, ty jsou na jedničku, jen bych snad ještě vyzdvihl hodně poslouchatelný soundtrack.