Havran

64%
Havran
Plakát traileru
Fiktivní příběh pojednávající o posledních dnech spisovatele a básníka Edgara Allana Poea. Ten jde po stopách sériového vraha, který se pro své jednání inspiroval ve spisovatelově díle.



Recenze: Havran

Kinobox.cz
55%

Filmu vyloženě škodí stylová nevyhraněnost, což je patrné například při volbě hudby. Proti smyčcům, které dobře budují napětí mimo střih a obraz, nemůže nikdo nic namítnout. Ale když tu zazní zkreslené elektrické kytary (a není to jen v závěrečných titulcích), tak mi nejspíš smysl uniká.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Pták v svém ebenovém zjevu ponoukal mne do úsměvu vážným, přísným chováním, jež bylo velmi vybrané - "ač ti lysá chochol v chůzi, jistě nejsi havran hrůzy, jenž se z podsvětního šera v bludné pouti namane - řekni mi své pravé jméno, plutonovský havrane!" - Havran děl: "Už víckrát ne." Miluji knižního Havrana a stejně tak jsem si zamiloval filmového Havrana!
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Celovečerní Castle. Dražší a temnější, ale taky boužel vůbec ne napínavý (natož třeba vtipný).
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Havran je profesionálně natočený snímek, je svižný, doslova ze staré školy a přestože se inspiruje nejmodernějšími trendy drsnějších horrorových podívaných je plný humoru a velmi slušných hereckých výkonů. John Cusack pro film zhubl 11 kilogramů, aby získal správný gotický romantický zjev. Podle jeho kolegů prý nevypadával z role ani po skončení natáčení. Navíc si důkladně prostudoval materiály, které jsou o slavném spisovateli známé a musím dodat, že se mi jeho kreace nesmírně líbila. Přestože je film fikcí, jedná se o fikci velmi chytrou a nebudete se u ní stydět tolik, jako třeba u Sherlocka Holmese, který je opravdu komercí pro nejširší masy.

Dodatečné informace

Původní název:
The Raven (více)
  • USA Havran
  • USA The Raven
  • USA A holló
  • USA El enigma del cuervo
Premiéra v ČR:
26. 4. 2012
Distributor:
HCE
Země původu:
USA, Maďarsko, Španělsko
Čeština:
Havran je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch