Pearl Harbor

72%
Pearl Harbor

Danny a Rafe jsou od dětských let přáteli a oba si zamilovali letadla a létání. Nerozešli se ani v dospělosti, kdy se oba stali piloty americké armády. V Evropě již zuří válka, ale američtí vojáci zatím tráví mírové dny na svých základnách. Přesto se Rafe, který je starší, přihlásí jako dobrovolník do britských RAF a odchází bojovat do Evropy. Krátce před odchodem se seznámí se zdravotní sestrou Evelyn. Evelyn a její kamarádky se přicházejí pobavit s vojáky z Rafeovy jednotky. Rafe a Evelyn spolu stráví poslední romantický večer. V závěru Rafe přizná Evelyn, že odchází do války. Danny s jednotkou a skupina zdravotních sester jsou převeleni na havajskou základnu Pearl Harbor, kde Evelyn oddaně čeká na každý Rafeův dopis. Jednoho dne je to právě jeho nejlepší přítel Danny, který přináší Evely smutnou zprávu. Rafe byl sestřelen nad mořem a zahynul. Ačkoliv se tomu brání, mezi oběma lidmi, které bolí ztráta přítele, začne vznikat milostné pouto. Zanedlouho spolu Danny a Evelyn stráví noc. Jednoho dne se však před dveřmi Evelyniny ošetřovny objeví Rafe, živý a zdravý. Zraněného pilota totiž vylovili z moře a zachránili francouzští rybáři. Rafe okamžitě pozná, že mezi Dannym a Evelyn vznikl cit. Jeho reakce je tvrdá a odmítavá, večírek na uvítanou skončí rvačkou. Do milostného trojúhelníku však nečekaně vstoupí historické události. 7. prosince 1941 napadlo Japonsko nečekaně základnu Pearl Harbor.




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Přes to všechno co bych filmu mohl vytknout jsem s výsledkem spokojený. Bay možná nepatří mezi nejlepší režiséry co se týče příběhu,ale na akci to je machr a zde to předvedl v celé kráse. Téhle historické události se chopil svým vlastním stylem a natočil pěkný romanticko-válečný film,který místy spadal do kýčovitosti. Hartnett hraje dobře a Affleck přes všechnu svou topornost hraje taktéž obstojně.Možná by neuškodilo pro příště trošku více stříhat,protože 3 hodinová porce není pro každého stravitelná.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Tento snímek v televizi dostává celkem dost prostoru, na rozdíl od podobně stavěného filmu Austrálie, na který jsem se dnes díval. Pearl Harbor je vlastně romantická extrasweet podívaná se skvělými záběry útoku na Pearl Harbor. Příběh pro ženy, vizuál pro chlapy.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Jak já tenhle film nemám rád! Bay by se měl čemukoli, kde se víc jak deset minut mluví, vyhýbat obloukem, protože něčeho takového není schopen. Sebevykradačský Zimmer tomu vůbec nepomáhá.

Dodatečné informace

Původní název:
Pearl Harbor (více)
  • USA Pearl Harbor
  • USA Pearl Harbor - Égi háború
  • USA Pearl Harbor, entre el fuego y la pasión
  • USA Pearl Harbour
  • USA Perl Harboras
  • USA Tennessee
  • USA Περλ Χάρμπορ
  • USA Перл Гарбор
  • USA Перл Харбор
  • USA Пърл Харбър
Premiéra v ČR:
6. 9. 2001
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
140 mil. USD
Tržby:
449,22 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Pearl Harbor je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch