102 dalmatinů

49%
102 dalmatinů

To, že Cruellu De Vil (Glenn Close) pustili z vězení za dobré chování, je velkou poklonou jejímu umění předstírat. O nějaké nápravě pochopitelně nemůže být ani řeč, a nejtajnějším životním cílem Cruelly nadále zůstává kabát z kůžiček malých roztomilých dalmatinů. Cruella, poučená předchozími neúspěchy, realizuje tentokrát svůj zvrhlý sen obzvlášť rafinovaně a z bezcitné matróny se proměnila v citlivou opatrovatelkou opuštěných psů. Významnou roli v jejím ďábelsky rafinovaném plánu hraje francouzský módní návrhář Jean Pierre Le Pelt v podání Gérarda Depardieu.




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
3
Jsem velký milovník psů,ale tyhle dalmatince jsem horko těžko vstřebal. Snímek je sice mířený na dětské publikum,ale oproti prvnímu dílu nenabízí vůbec nic inovativního. Opět nás tak čeká spousta honiček, pastí a klasické záporné postavy z nichž vyniká jméno Depardieu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Je na tom cosi fascinujícího a perverzního. Cruella de Vil je charakter, který vznikl explicitně proto, aby byl nenáviděn - ve filmech to je několikrát zmiňováno a postavy v obou verzích dokonce na konce explicitně finančně těží z toho, že Cruella je nenáviděna (v originálu prodáním písně o ní, v hraném remaku počítačové hry, kde je záporákem). Tento film otevírá její možnost rehabilitace, která je ale samozřejmě nemožná, protože celý tento svět existuje jen proto, abychom v něm tuto postavu nenáviděli. Je to svým způsobem existenciální peklo. Doktor Pavlov se může snažit o její převýchovu, seč může, ale dokud je její vězeňské číslo 6660, co se s tím dá vůbec dělat? Nakonec nejkladnější postavy ve filmu mají nejvíc jasno v tom, že Cruella bude vždy Cruella a myšlenka na její rehabilitaci je absurdní. Tenhle film je k tomu všemu nevědomky variací Mechanického pomeranče ohledně vztahu ke svobodné vůli. Je zábavné ty nezáměrné implikace promýšlet. (Přesto je ten film dost nesnesitelný a Close to tentokrát nedorovnává dostatečně. Vydržet u toho je výzva. Sám bych si přál, aby byl ten potenciál omotaný něčím zajímavějším.)
saboter
saboter
3 564 bodů
5
Dost špatnější než jednička jak po příběhovém tak i atmosférické stránce je skvělé že překald šel i do písniček a tak si doma můžete s deětma i zazpívat ale o nic velkého rozhodně nejde nepochopitelné je osazení jiných herců a znových je zde ale skvělý Ioan Gruffudd a Gerard Depardieu a skvělá zůstává i Green Close.

Dodatečné informace

Původní název:
102 Dalmatians (více)
  • USA 102 dalmatinů
  • USA 102 Dalmatians
Premiéra v ČR:
15. 2. 2001
Země původu:
USA
Rozpočet:
85 mil. USD
Tržby:
183,61 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
102 dalmatinů je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce 102 dalmatinů


Powered byJustWatch