Tábor tygrů

69%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Už je to pořádná řádka let kdy jsem tento válečný snímek viděl naposledy. V hlavě mi utkvěla jen role pro Colina Farrella,který zde předvedl mimořádný výkon a celý snímek tak povýšil . Jednoznačně jeden z nejlepších Schumacherových filmů.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Příběh vystavující známé přísloví "Těžko na cvičišti, lehko na bojišti." Vojáci se učí nejen boji, ale i sebekázni a toleranci mezi sebou, což jim přirozeně nějak nejde. Colin Farrell tu vystihl vojáka, který působí velmi netolerantně a flegmaticky k armádě. Frajírek, který však ukazuje svoji lidskost. Tento film nedisponuje žádnými válečnými scénami. Taky proč, když se jedná ryze o výcvik vojáků. Psychika tu však dostává i tak dost zabrat. Příprava musí být dokonalá, čeká je boj ve Vietnamu. Film trefně vystihl nelehký a traumatizující život ve výcvikových táborech. Skvělá kamera, kdy je použita i ruční, dodává autenticitu, vtahuje diváka dovnitř příběhu a vyvolává pocit pochopení, co ti chlapci museli vše vytrpět. Nejlepší, byť nízkorozpočtový, snímek režiséra Joela Schumachera.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Tomuhle filmu lze snad jen vytknout moc schématické ražení postav, jinak je to skvěle zvládnuté válečné drama o možnostech jak se dostat ze šíleného systému společenské i válečné mašinérie. Zvolená kamera s barvami příšeří jen umocňuje tísnivou atmosféru davového šílenství armády. Joel Schumacher zde kvalit Telefonní budky natočené ve stejném roce nedosáhl, ale nepokulhává moc daleko.
kedl
kedl
6 380 bodů
6.5
Detailnější první části Kubrickovi Vesty, kdo viděl tak ví o čem je řeč. Tábor tygrů hraje především na psychiku vojáků, a jak se s tím vojáci srovnávají. Někteří jsou z toho v prdeli, někteří proplouvají v pohodě a někteří to sabotují, protože v probíhající válce nevidí smysl, co je případ Colina Farella. Bozz v podání Farrella je fajnový, ty jeho výtlemi do ksichtů nadřízených jsou dokonalý, ale film to nezachrání, nepomůže ani autentičnost ruční kamery, která Vás vtáhne to středu dění.
kubas369
4 086 bodů
6
Průměr, který tahá z bahna nekomplikovaný Farrell nic víc nic míň.