Zátah

59%
Zátah
Plakát traileru
Los Angeles 1987. Seržant Joe Friday a jeho partner Pep Streebek bojují proti korupci a zločinu. Zatímco Joe klade větší důraz na služební předpisy, Pep tolik paragrafy neuznává. Oba policisté jsou na stopě zločinecké organizaci obrovského rozsahu. Na zločinech organizace mají zcela zjevně podíl i reverend Whirley a porno-král Jerry Caesar. Když se policejní prezidentka Kirkpatricková doví, že jdou policisté také proti reverendovi, který se těší jejím sympatiím, rozzlobí se.



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6
Zátah měl v rukou silné karty v podobě ústřední dvojice, jenže s nimi nebylo dobře naloženo. Role Aykroyda je hodně otravná a Hanks mi přišel zase nevyužitý na maximum. Na komedii je zde málo zábavných momentů a na krimi je příběh málo zajímavý a napínavý.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
6
Dan Aykroyd coby zkušený, avšak hloupý detektiv a Tom Hanks jako nováček, coby chytrý parťák. Osmdesátkovové buddy movie slouží jako filmová parodie klasického televizního seriálu 'Dragnet' (1951), ve kterém si mimo jiné zopakoval roli Harry Morgan. A jak už to tak bývá, oba detektivové vyšetřují sérii vražd a to s vervou sobě vlastní. Protože se jedná pouze o komedii, nejsou tu žádné akční scény v podobě automobilových honiček, přestřelek, rvaček a dalších. A zřejmě asi právě v tom hodně ztrácí na bodech. Ono i pod slovem parodie si divák představí zcela něco jiného. Úsměvných scén je tu sice více než dost, takže humorem opojený divák má šanci se pobavit, ale na vtípcích značně zapracoval zub času, takže v dnešní době to to zase až taková pecka není. Každopádně na obyčejné, víkendové odpočinkové odpoledne  postačí.

Dodatečné informace

Původní název:
Dragnet (více)
  • USA Zátah
  • USA Dragnet
Premiéra v ČR:
1. 1. 2024
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
USA
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
66,7 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Zátah je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch