Můj týden s Marilyn

66%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Začátek je skvělý, ale nikam nesměřuje. Druhá polovina už je pak jen nekonečné opakování stejných frází. A nejvíc mě mrzí, že snímek vlastně Marilyn samotnou jinak nepředstaví, zůstane stejnou enigmou od začátku do konce. Za těch sto minut jsem se o ní dozvěděl to samé jako z článku v Rytmu života. A na cokoliv jiného je to moc povrchní.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Colin Clark si ten týden s Marylin asi náležitě užil, ale já už to měl horší. Ani pořádná romantika - ani pořádné drama. Prostě jen příběh o složitém natáčení s Marylin. Takže jediné, co si z filmu odnesu je, že Michelle byla opravdu výborná - úplně jsem věřil, že taková náladová kravička, které nikdo nerozumněl, slavná MM opravdu byla. 5.5/10
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
7
I přesto jak málo toho Marilyn za svoji krátkou hereckou kariéru stihla natočit, vryla se divákům navždy do paměti jako herečka i jako žena a mnozí ji i po tolika letech označují jako nejkrásnější ženu na světě.. Je vcelku jedno kolik toho víte o Hollywoodu v 50. a 60. letech, nebo jaká máte povědomí o vztahu Marilyn a Johna F. Kennedyho, ale i tak je na téhle dobové ikoně něco fascinujícího.. Je Můj týden s Marilyn tím životopisným filmem, jaký si samotná Norma Jeane (aka Marilyn Monroe) zasloužila? No upřímně ji vykresluje v daleko oslavnějším a romantičtějším podání než-li nedávná Blondie.. Musíte si uvědomit, že jde pouze o subjektivní pocity samotného Colina Clarka, který si její přítomnost užíval po několik měsíců, ale právě jeden týden byl speciální, o němž se rozhodl povědět víc a na tyhle motivy vznikl tento snímek. I proto to může vypadat, že příběh několikrát nenakládá s Marilyn jako s hlavní postavou.. Nepřišlo mi to obzvláště poutavé, zachycuje to dobu a témata, která ani zdaleka nejsou na jejím životě to nejzajímavější a současně se film snaží co nejvíce vyhnout kontroverzi, i proto může být divák zavalen spíše chladnějšími pocity.. Ovšem tvůrci měli jedno štěstí a to v obsazení ústřední role Michelle Williams, která Normu Jean pojala jako životní roli a na tom výkonu to je zatraceně znát.. Nejde o nejlepší možné představení MM, ale víc než solidně představuje jednu její životní etapu, poutavě se zaměřuje na její herecké umění, které mísí s jedním osudovým setkáním. Jde o pohled zamilovanýma očima, kterému není složité podlehnout, ale pořád se neubráním poctu, že tohle je pořád dost málo. Pomalý životopisný příběh, který několikrát najde šarm v jednotlivém okamžiku, ale svoji idealizovanou představou brzdí své možnosti.. Snad se ještě dočkáme toho biotopického filmu, kterého se MM musí jednou dočkat, jakou loňská "Blondie" rozhodně není.. 70%
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7.5
Pouhý týden života třetiřadého asistenta režie a je z toho vcelku poutavý náhled na jednu z nejvýznačnějších hollywoodských hvězd minulosti. Byť s divákem tvůrci poněkud manipulují - M. Monroe je na počátku představená jako labilní zakomplexovaná blbka neschopná jakékoli sebeorganizace, abychom se postupně dozvěděli alespoň náznak jejích skutečných problémů - nedostatek sebedůvěry pramenící nepochybně i z problematického vztahu s matkou, neúspěchy v partnerských vztazích, pochybnosti o vlastních hereckých schopnostech, deprese, prášky na spaní a to vše ve víru mašinérie filmových studií, která ze v zásadě jednoduché dívky udělají cvičeného ptáčka v klícce naservírovaného hladovému a senzacechtivému publiku. Zajímavé jsou výkony hlavních představitelů.
hovorkok
hovorkok
647 bodů
5.5
Michelle Williams byla skutečně výborná, i přes to, že přesně, jak napsal Lima (ČSFD), jí chyběla ta jiskra, kterou měla skutečná Marilyn. Film mě ale příliš nezaujal. Nevím, jestli to bylo nepříliš zajímavým příběhem, ale rozhodně jsem od toho očekávala víc.