Třinácté patro

73%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Zajímavá sci-fárna s obrovským potenciálem, boužel tu pointu jsem vytušil docela brzy a to mi možná bránilo vychutnat si film více. Rozhodně ale doporučuji. 8/10
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
4
Šlo, jen už jsem tohle a ještě mnohem víc viděl v Ricku a Mortym. Tudíž nemám nejmenší důvod to chtít vidět znovu. Film nenabízí nic nad rámec toho nápadu o simulaci uvnitř simulace.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Asi to bude stářím. Takový mnohem levnější Matrix chvílemi připomínající TV film. Bohužel 55%. Třinácté patro mě moc nepřesvědčilo ani neupoutalo.
Meky
Meky
1 381 bodů
7
Na Třinácté patro jsem narazil náhodou, ale vždy raději sáhnu po dimenzovaném ději různých časoprostorů, jelikož vím, že se rozhodně nudit nebudu. Dalo by se říct, že tento film je chudším příbuzným Matrixu (hlavně díky mnohem více stlačenému rozpočtu) a přesto divák nepotřebuje oceňovat speciální efekty, nýbrž si bohatě vystačí s vrstveným dějem, který nechce diváka pobláznit a zamotat. Je vcelku jednoznačný, ale pointa se zde podařila zakrýt výborně. Samozřejmě u toho typu sci-fi filmů se nabízí řada logických bot, které lze ale snadno zahodit za hlavu. Tedy alespoň v mém případě. Herci se zdatně vezou na vlně příběhu a jsou věrohodní. Závěr? Rozhodně poutavé sci-fi, které diváka překvapí hlavně svým efektivním zpracováním. Hodnocení je na nadstandardních 70%, ale díky skvělému zpracování L.A. koncem čtyřicátých let 19. století a dobře vykonstruované pointě si zaslouží i víc.