Mezi vlky

68%

Komentáře a recenze 42

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Mrazivý survival kde si to Liam Neeson rozdává s vlky. Je milé vidět,že Neeson zvládá i jinou roli než nasraného fotříka vraždícího teroristy. Zde byl jeho výkon vážně velmi dobrý. Akce byla povedená a vlci vypadali dobře. Celé to uteklo jako voda a samotné finále - výborné!
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Mezi vlky patří do mé oblíbené skupiny.. survival a má tak automaticky nějaký ten bod navíc. Vlci, mrazivé prostředí a Liam Neeson, to jsou tři velká pozitiva. Právě proto, že tam Liam je je ale film až moc gerojský a hollywood z toho kouká na sto honů. Celkově se mi film líbil,
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Druhé "Přežít" se nekoná. Na můj vkus moc filosofické a málo akční (což bych zrovna od Carnahana nečekal). Samozřejmě ovšem Neeson, jako v poslední době ve všem, parádní.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Po zkušenostech s posledními tituly Liama Neesona se nelze zbavit dojmu, že má dobře našlápnuto k téměř kultovnímu statusu. To bude zřejmě i případ Mezi vlky, který poněkud klame tělem. Film totiž není jen ,,survival thrillerem,“ ze staré školy jako 127 hodin, ale naprosto seriózně míněným psychologickým snímkem. A je dobré dodat, že zatraceně dobrým. Málokdy se stává, že by po skončení novinářské projekce seděli novináři doslova zkamenělí v sále a nemohli se odtrhnout od závěrečných titulků. Není to tím, že by byl v závěrečných titulkách sestřih nepovedených vtipných záběrů, ale kvůli tomu, že finále snímku je tak velkolepé a skvěle napsané až mrazí. Film má zajímavé herecké výkony zejména díky tradičně skvělým hercům Liama Neesona a Dermota Mulroneyho, který opět po čase dokazuje na plátně, že je zatraceně nevytížený charakterní herec. Film krade pro sebe Frank Grillo v roli Diaze, o kterém jistě ještě uslyšíme a nedivil bych se, kdyby měl zaděláno na oskarovou nominaci.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Čekal jsem klasiku men vs wild, ale dostal jsem něco mnohem lepšího. Skvělý Neeson, stupňovaná bezmoc a ta skvělá atmosféra, že si občas připadáte, že jste tam místo nich. Takhle celkem napínavý film, který jede skvělým tempem, nedělá z přeživších hrdiny s nesmrtelností a dává jim lidskost, to je na filmu to nejlepší.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
vynikajuci survival horor/thriller a jednoznacne (i ked vacsinou sa o percenta na csfd nestaram, v tomto pripade je 65 dost malo) nedoceneny film (zasluhou traileru ktory laka na akcne dobrodruzstvo a na film kde da liam neeson vlkom do drzky)... i ked ma film skoro dve hodiny ani chvilu nenudi a od zaciatku prijemne navodzuje melancholicko-depresivnu atmosferu ktora sa bude niest celym filmom (aby sme z nej boli vytrhnuty skvelou havariou lietadla)... obsadeniu jednoznacne kraluje liam, ktory sa s narastajucim vekom vyprofiloval v akcneho hrdinu, skoda ze zvysok osadenstva sa az na par vynimiek prilis nevryje do pamati (aj zasluhou mnozstva oblecenia ktore maju na sebe sem tam straca prehlad) a clovek len caka v akom poradi sa budu porucat z platna, co je skoda pretoze nastastie nejde o mladych teenagerov ktorym clovek praje rychlu smrt ale o dospelych chlapov, ktori uz maju nieco za sebou... carnahan absolutne zmenil svoj styl (po "a-team"e a "smokin aces" ktore boli odlahcane zabavky) a reziruje pevnou rukou ako akcne sceny (ktorych nie je prilis vela, ale o to su sokojucejsie a brutalnejsie ked na ne pride) tak i kludnejsie, pokojnejsie momenty (vynikajuce flashbacky ci uz moment ked ottoway pomoze v lietadle jednemu z prezivsich na onen svet) a vsetko to zabalil do oku lahodiaceho vizualneho stylu ktory pripomina najlepsie momenty z filmov ridleyho scotta, inak producenta filmu (hlavne vecne poletujuci sneh odkazuje na ridelyho oblubu v podobnom ladeni zaberov)... toto vsetko a hlavne silne finale vynieslo "medzi vlkmi" na popredne miesto filmov ktore som tento rok videl!
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8
Čekal se drsný boj o přežití, ve kterém si postavy šáhnou až na dno. Ve skutečnosti je ale stejně důležitý příběh zlomeného muže, který se musí vyrovnat se svou minulostí. Neeson film neskutečným způsobem táhne a nebýt laciného využívání vlků (je tu podobný princip, jako v lacinějších zombie hororech – máme skupinku postav, které se musí dostat z bodu A do bodu B a vždy, když odpočívají, se objeví nepřítel a jednoho z nich sežere), nebál bych se nejvyššího hodnocení. V rámci survival filmů nevyhnutelné zklamání.. Ten intimní a velmi citlivý přesah v podobě ztráty a znovunalezené chuti k životu si mě ale získal. Ukázka toho, že i z kalkulu může vzejít cosi silného a osobního.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Je to dobrý, co víc říct. Vlci jsou hodně dobře natočený, ale je tam spousta nedostatků a situací, které mi docela vadili. Hudba na konci filmu je výborná, ale jen pro to že jí znám z filmu Ink, kde byla i lépe využita. 47%
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
4
Banda jednotlivců s plochými osudy a minulostí rekrutovaná z řad nejbanálnějších scenáristických stereotypů, zaklesnutá v průhledném umrtním pořadníku. A nad tím vším vyčnívá Neeson jako úkaz z jiného hereckého světa. Je to film o přežití v extrémních podmínkách, horor, esoterická sonda do hlubin žoldákovy duše? Nebo snad nová vize příběhu o Psu Baskervillském? Třetí Predátor? Scénář bezadně krouží kolem skvělého námětu a marně přemýšlí, z jaké strany to celé uchopit. Postavy zakládají ohně, vyměňují si historky, neohrabaně přemítají o životě, nuceně fuckují a pak ně vyskočí digitalní vlk nebo jim za zády zahřmí vlčí chorál (to jako vážně?). A mistr Carnahan, řemeslník schopný ladně vršit skvělou akci i přestylizované obrazové filtry, tu najednou bezmocně stojí a modlí se, ať už to celé skončí. Protože kde není scénář a kam se nehodí akce a přestylizované filtry, tam ani slovutný mistr nic nezmůže. A když už tu šanci přece jen má, je to podivuhodná mizérie (desetiminutovka na útesu nad řekou otevírá letošní žebříček WTF). Být to jenom Neesonova tichá, komorní, osobní anabáze napříč nehostinnou pustinou (klidně v režii Terrence Malicka), nebylo by o čem, ale tohle nesmyslné skupinové putování postrádá prvky žánrové zábavy jakéhokoliv druhu. [Londýn, 27/1/12]
kedl
kedl
6 380 bodů
6.5
Čekal jsem vlčí jatka, ale toho se mi nedostalo, nevadí, film funguje i tak.