28 dní

62%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5
Průměrný film pojednávající o bandě léčících se alkoholiků. Už samotný námět mi není vůbec blízky a tak jsem se u této "komedie" nedokázal nijak pobavit. 100 minut je navíc pořádná nálož na takový typ filmu. Sandru mám normálně rád,ale zde se mi její výkon moc nelíbil.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Film 28 dní mi vůbec nevadí a když je v televizi, tak ho mám puštěný jako kulisu. I když je ve filmu spousta kliché a je to typický Hollywood, prostě mi ten film nevadí. Sandra Bullock zahraje všechno a i tady film pozvedla do slušných výšin. Film o obyčejné alkoholičce není přehraný, není tam milión srdceryvných scén, ale přesto pár silných ano. Za me ok.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Když se řekne protialkoholní léčebna, český divák si vzpomene na snímek ´Dobří holuby se vracejí´. Americký počin ´28 dní´ je něco podobného. Sandra Bullock v roli mladé ženy Gwen závislé na alkoholu, bujarém životě a naprosté nezodpovědnosti. Když své sestře zkazí svatbu, pohár trpělivosti přeteče a ocitne se v protialkoholní léčebně. Tvůrci velice dobře podchytili chování a vůbec život alkoholičky, i když si přiznejme, že na pilu se v žádném případě netlačilo. Psychologie, jako u výše zmíněného českého filmu, je tu zcela vedlejší. I když se snímek vyznačuje zábavným dojmem a je plný energie, ryze o komedii se v žádném případě nejedná. Dokonce je tu i romantický motiv, ale jestli příběh skončí šťastně či nikoliv, záleží na úhlu pohledu diváka. Gwen si projde ohromným vývojem, zkušenostmi a city. V léčebně pozná různé lidi různých povah a od každého si něco vezme. Snímek tak má dokonce i lehčí moralizační podtón. Určitě nezklame a přinese zajímavý pohled na jeden z problémů lidstva v jednoduchém kabátě a upřímnosti.
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
5
Tady zombie teda asi nebudou... Lily je alkoholička, nebere si servítky a bez láhve není schopná vydržet ani na sestřině svatbě. Ale z ničivé situace ji paradoxně vykoupí autonehoda, který ji odsoudí k 28 dennímu pobytu v odvykacím institutu. A ať Lily vnímá prvně proces léčby jako ztrátu času a touží se vrátit k svému příteli, který ji v nerozvážném životním stylu podporuje, postupně díky komunitě pochopí závažnost svojí situace a dojde k prozření.. Možná až zbytečně vypočítavý tah zasadit příběh do léčebny, kde se zase vše nese v pozitivním duchu (Přelet nad kukaččím hnízdem, Čas probuzení atd.), ale ono to i tentokrát funguje.. Spíše průměrný kousek, který se nemůže rozhodnout, zda má věci brát odlehčeně anebo vážně, a tak mu moc nejde ani jedno. Sandře Bullock jsem nikdy na chuť nepřišel a tady tomu není jinak. Ale co dělá 28 dní fajn je jak vždy nad věcí Steve Buscemi, tak i v tolik nekomfortním prostředí stále charismatický Viggo.. Prostředí a happy end tentokrát na víc nestačí.. 50%
kedl
kedl
6 380 bodů
4
Nemám rád Sandru Bullock a od toho se to všechno odvíjí... Je opravdu těžké uvěřit jí cokoliv natož že je velkej alkoholik.. Ale musím přiznat že je to nejlepší výkon jakej kdy podala.. Protože stačí vzpomenout její ostatní filmy a je to děs..
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7.5
Sandra Bullock v neobvykle připité a lehce nadrogované roli (než se teda polepší a zase je z ní seriózní zachránkyně celého šírého okolí) a Steve Buscemi neopak v roli seriózního doktůrka na odvykačce. Jo a taky sportovec Viggo Mortensen, který se tamtéž zrovna léčí rovněž z nějaké závislosti. Sandru B. mám ráda, takže jsem si náležitě užila scénky s věčně ožralou matkou a se sestrou, která to drsné dětsví rozchodila mnohem líp než mladší ségra. Líbili se mi i ti další závisláci - dobrá přehlídka podivných týpků, které odpustím i ten lehce předvídatelný scénář.
Evah
Evah
2 113 bodů
9
Od tohoto filmu jsem moc neočekávala, protože nemá moc vysoké hodnocení, ale jsem příjemně překvapená. Jedná se především o komedii, dramatických scén je tu spíš málo, což oceňuji. Je zde hodně dobré herecké obsazení a příběh rychle utíká, rozhodně jsem se nenudila. U spousty scén jsem se ze srdce zasmála a film bych určitě doporučila.
martin2560
martin2560
594 bodů
6
Viggo Morgenstern a Sandra Bullock v hlavních rolích jako dva lidé na odvykačce, na návykových látkách, v léčebně někde na konci světa.Soucasti odvykacího procesu je i poznání sebe samotného ve světě který není tak černobílý jak se zdá.Sandra Bullock je zde celkem roztomilá.Viggovi Morgensternovi role zas až tak nesedla,dle mého názoru.Na film z počátku milénia se koukat dá ale není to žádný superhit.Prumer který nenadchne ale ani neurazí.