Báječný hotel Marigold

66%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Neuvěřitelně hloupé, prázdné a kulturně barbarské. Chápu smysl filmové zkratky při odvyprávění příběhu - tohle je jen shluk zkratek, co nikam nevedou a nemají žádnou výpovědní hodnotu. A Milionář z chatrče je oproti tomu esence indickosti.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Báječný hotel boduje hlavně perfektním obsazením a umístěním děje do exotické Bombaje. Ale ani britská elita nedokázala překrýt fakt, že se tady pracovalo s dost mizerným scénářem. 5.5/10
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Sice přítomna celá stará Britská herecká elita, ale ničím jiným mě to nepřesvědčilo, začátek vypadal slibně, ale pak jsem usínal a usínal. Dev Patel byl dobrej, měl by mít více filmů. 37%
avenis
avenis
7 963 bodů
9
Už jsem to viděla několikrát. A pořád se mi to líbí. Je to o stáří, ale dokonale britsky namícháno z reality, humoru, životních jizev a životní síly. Každý z nich má už cosi za sebou. A každý je nějak poznamenaný. Zpočátku veliký smutek, skoro mi dělá problém nedojímat se... postupně se proměňující v pochopení, soustrast a posléze v držení palců, aby to zvládli... a najednou se přistihnu při tom, že jim skoro závidím. Ještě nejsem TAK stará, jako oni, ale jednou mě to čeká. A tenhle film mi dává naději... (22.9.2020)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
7
Docela příjemný oddechový film na nedělní večer. McGonagallová zvláště skvělá, prostě pohodová zábava s exotickou příchutí. Ta milostná indická zápletka ho sice poněkud sráží svou banalitou, ale vždyť nemá jít o nějaké výrazné psychologické dílo! Jen mě rozesmává, že jak dnes v nějakém filmu není gay, tak to není "moderní" film. Tvůrci "rvou" gaye i do detektivek Agathy Christie. Já neříkám, že se před těmito problémy mají zavírat oči. Ale přece není gay nebo lesba všude, kam se člověk podívá! Nebo ano?! :-)
mojmir.sedlacek
6 030 bodů
6
Veskrze průměrný film. Maddena mám zafixovaného jako režiséra ubulených slaďáren, takže i přes solidní řemeslnou kvalitu jeho filmy nevyhledávám. A i tady se očekávání potvrdila - námět, skýtající uplatnění pro řadu hereckých gerontů, je neokoukaný a jména jako Wilkinson, Dench a Maggie Smith jsou zárukou určité kvality. Celé je to ale hrozně zdlouhavé a spousta scén (a vlastně i celých dějových linek) by tam nemusela být a nic by se nestalo. Takhle se pobavíme u pár vtipů, zamyslíme u několika zajímavých myšlenek ohledně stáří (bez ironie), ale to vše je rozmělněné v hromadě nudy a plků, na které by neměl mít čas nikdo, ať je v jakémkoli věku. Rým.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7.5
Parta staříků z Anglie tráví svá poslední léta v rozpadajícím se hotelu, který vede iniciativní mladík (v podání Patela z Milionáře z chatrče). Seniorské historky netřeba rozebírat, nicméně obzvlášť Maggie Smith (McGonagallová z Harryho Pottera), Judi Dench (netřeba cokoli dodávat), Bill Nighy (rocker z Lásky nebeské) a Tom Wilkinson (ten s trpaslíkama z Do naha!) jsou neodolatelní.
Teresie
Teresie
1 187 bodů
9.5
Milý, dojemný film. A k tomu výkvět "starší" britské herecké elity. Co více si přát ....
katarinaa
katarinaa
1 052 bodů
7
pro mě příjemná oddychovka, sonda do života trochu jiné věkové skupiny, než ve které se člověk aktuálně pohybuje, ale o to intenzivnější.
  • zamilovala jsem se do Indie
  • až budu stará, klidně do toho taky půjdu :)
  • nějak se mi nepodařilo nikoho z blízkých lidí přesvědčit, aby film shlédli se mnou
milda.sleha
405 bodů
8.5
skvělé obsazení, skvělá lokace a skvělé příběhy... nejde o zcela excelentní film, ale přesto stojí za to vidět jej a zkusit si užít dvě hoďky i s pár důchodci se skvělými jmény... :m)