Záhada Blair Witch

68%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Kdo by si nezapamatoval první dojem z filmu zejména, když se říkalo, že je to autentický snímek a trvalo celkem dlouho, než se tento mýtus rozplynul. Tvůrci potáhli hodně lidí za nos a film je podle mě hodně jedinečný. Děsivé a realistické....... 80%
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Tak jsem to konečně viděl. A v noci. Můžu říct, že mě to opravdu dokázalo vyděsit. Sugestivní atmosféru rozhodně neupírám. Jednoduchá myšlenka skutečně utáhla neuvěřitelně primitivní námět a ukazuje se stará pravda o síle jednoduchosti a vítězství formy nad obsahem.
Fingon
16 886 bodů
8
Je škoda, že jsem neviděl Záhadu Blair Witch v kině. Dabing v tomto případě celý filmový zážitek srazil ještě více, než je obvyklé. Ještě nerozhodnut o celkovém verdiktu jsem si pustil originál a výsledný dojem byl o něco lepší, ale ne o moc.
lamps
lamps
15 156 bodů
2.5
Filmový zmetek absolutně popírající domněnky, že úspěšný film by měl divákům nabídnout svébytný příběh nebo konceptuálně promyšlené formální uchopení - jedinou uměleckou motivací Blair Witch je 'vypadat jako reálný záznam' a jediným štěstím pro ni bylo, že diváci tehdy nedokázali 'autenticitu' kvůli mediální díře vyvracet. Vzniknout ten film dnes, tak si ani neškrtne - 90% stopáže v něm lidé jen zmateně pobíhají lesem a zbylých 10% vyplňuje jakési napětí, protože pohyb se z lesa přesouvá do strašidelné sutiny. Je to kult a neberu mu to, ale osobně ten snímek nesnáším a nudím se u něj stejně jako u většiny ostatních found footage hororů (výjimky: Monstrum, REC a Lovec trolů - a vlastně i ten Jáklův Ghoul je o dost lepší než tohle).
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Perfektně podané divákovi ve stylu dokumentu. Napětí a atmosféra která se dá krájet a tak přesvědčivé že jsem tomu málem sám uvěřil.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Myricko-Sanchézovský Opus Magnum. Na to, že to točili amatéri je film excelentne strašidelný, chytľavý a hlavne aj kvalitný. Film vás elegantne drží v napätí so strácajúcimi sa minútami stopáže a to všetko len za pomoci zvukov a strachu z neznáma. Autenticita snímku tiež moc nechýba vďaka zaujímavej ilúzii deväťdesiatkovej stratenej kazety. Na svoju dobu revolučný nápad, ktorý sa tu už pár razy predtým ukázal, no urazil dobrý kus cesty. Plus si k tomu pripočítajte takmer neexistujúci rozpočet a dostanete obskúrny, skromný, experimentálny horor, ktorý úspešne ťaží hlavne zo svojho námetu. Po dlhej dobe som konečne videl dobrý Foud Footage film. Škoda len, že má cez 18 rokov a dnes už nikoho neohúri. Pokiaľ máte radi filmy, ktoré sú naschvál točené amatérskym štýlom a nebojíte sa rozklepanej kamery, potom je tento film pre vás. Zaslúžený kult.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
0
Chápu, že to v lidech může vyvolat strach, ale u mě tomu tak nebylo. Mimo to však tento film nic nenabízí a obsahově mi byl protivnej. Tři lidi chodí po lese a vyčítají si, že se ztratili. Jeden z nich zmizí a další dva na konci vejdou do nějakýho domu, kde... se nic nestane. Velmi neuspokojivá podívaná.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
2
Hrozně nudnej film. Chápu,že v roce 1999 to bylo fakt něco, ale když na to kouknu teď tak mi to přijde jako nudnej nezáživnej "horror" který v sobě nemá vůbec nic, kvůli čemu, bych se měl na film vícekrát koukat. NudaNudaNuda... Nic jinýho.Na odpad to neni. Existujou i horší horrory ale víc jak * dát nemůžu.
Floridsky
4 376 bodů
8
Blair Witch Project je 80 minut čiré hrůzy, která dokonale hrála na moje nervy. Takhle se dělá horor a ani nepotřebujete moc peněz.
kery-
kery-
3 671 bodů
2
Chceš-li být slavný, seber kamarády, chop se mobilu a vyraž do lesa natočit podobný "trhák"..