Mazaný Filip

68%
Mazaný Filip
Plakát traileru

Podle vlastní divadelní hry zrežíroval po deseti letech Václav Marhoul i film, jenž je parodií na CHandlerovky a detektiva Phila Marlowa. Než o příběh (Marlow má vypátrat zmizelého muže, bratra-dvojče svého klienta a narazí na mafiánského šéfa L.A. a ženu vamp, jež hraje v hollywoodských filmech) jde o sled scének, vtipů lepších i horších, muzikálových čísel, a velkého množství parodických citací (např. Batman, Limonádový Joe, Helzapoppin, Přelet nad kukaččím hnízdem, South Park aj.).




Pete69
Pete69
29 308 bodů
6
Snímek celou dobu balancuje na hraně mezi komedií a parodií. Herecké obsazení nabité a i dobří herci mají třeba jen štěky, ale jsou tam. Snímek je založený na zvláštním humoru, který nutí herce šíleně přehrávat. Tento humor není můj šálek kávy, ale pořád je to lepší, než tuny vztahových komedií, které na nás dnešní filmaři chrlí.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Plně oceňuju snahu natočit v našich podmínkách žánrový film. Pár hlášek se i povedlo. Sice se dá říct, že co je dobré, pochází z originálu a co ne, to přinesli filmaři, ale nechci být moc zlý...
Fingon
16 886 bodů
6
Hodně jsem si od toho sliboval... bohužel. Zajímalo by mě ale to představení...

Dodatečné informace

Původní název:
Mazaný Filip (více)
  • Česká republika Mazaný Filip
Premiéra v ČR:
4. 12. 2003
Země původu:
Česká republika

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch