Mazaný Filip

68%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Snímek celou dobu balancuje na hraně mezi komedií a parodií. Herecké obsazení nabité a i dobří herci mají třeba jen štěky, ale jsou tam. Snímek je založený na zvláštním humoru, který nutí herce šíleně přehrávat. Tento humor není můj šálek kávy, ale pořád je to lepší, než tuny vztahových komedií, které na nás dnešní filmaři chrlí.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Plně oceňuju snahu natočit v našich podmínkách žánrový film. Pár hlášek se i povedlo. Sice se dá říct, že co je dobré, pochází z originálu a co ne, to přinesli filmaři, ale nechci být moc zlý...
Fingon
16 886 bodů
6
Hodně jsem si od toho sliboval... bohužel. Zajímalo by mě ale to představení...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Nějak mi to příjde dějově takové o ničem. Snaha by byla.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
3.5
Přesně tak, jak píše tady pán pode mnou. Je to o ničem. Fůra známých herců, rovněž ale fůra nudy. Komedie?! Já jsem se tam ničemu nezasmála! Slyšela jsem, že divadlo je prý lepší. No, může být! Ale nevím! Ono holt to divadlo Sklep má hodně specifický humor, který každému a vždycky nesedne.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
4
Hrozivý debakl po všech stránkách. Režijně i herecky nevzvládnutý převod divadla do filmu - nehledě na sklepácká specifika. Hard-boiled detektivky a filmy noir bývají velmi svižné a atmosféra je až výsledkem rychle navazující akce. Mazaný Filip je ovšem uondaný a vaří atmosféru z řídce rozhozených žánrových ingrediencí. Na celovečerní film je tam toho velmi málo, každá situace i pointa se neúměrně natahují. Hudba tu většinou absentuje zřejmě nikoli ze stylotvorných důvodů, ale prostě proto, že ji nikdo nenapsal, nebo ji režisér neuměl zapojit do stavby vyprávění a dynamizace montáže. Vůbec statičnost celého dílka je velmi nesmírně protivná. Není to jemný a rafinovaný, ale velmi primitivní pokus o parodii. Nevěřím tomu, že Marhoul rozumí žánru, poněvadž tam kromě citací nových - notabene ne-noirových - filmů nemá nic, co by prozrazovalo jeho poučenost. Genialitě Pytlákovy schovanky nebo Limonádového Joea Mazaný Filip nesahá ani po kotníky. O tom, že Hanák vypadá dobře, ale neumí hrát, se všeobecně ví. Rád bych celé partičce okolo tohoto filmu fandil za jejich odvahu a jistou nepopiratelnou výtvarnou pečlivost, ale nemůžu si pomoct, hanba z koukání na tento nepodarek mě fackovala celou dobu.
ellianka
244 bodů
8
Velká parádička, už jsem film viděla aspoň 5x, ale určitě ne naposled. Klasický soukromý detektiv, femme fatale, mafiáni - prostě lahůdka kořeněná těmi nejšílenějšími přirovnávačkami, které nikde jinde neuvidíte ("hledám holku. Takovou, která když si stoupne pod sprchu, tak má suchý nohy"). Zkrátka na české poměry vysoce nadprůměrný počin.
fiorino
117 bodů
9
Skvele obsazeni, skvely herci
mraki
mraki
53 bodů
9
výborná parodie