Upíři

62%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
John Carpenter se tímto snímkem od ostatních značně odlišil. Vsadil na akčnost, dravost a neutuchající švih. Film plný hlášek neubírá na typické popkornové zábavě 90. let. James Wood se tu dobře vyřádil a škoda, že krapet zastiňuje Daniela Baldwina, který mohl mýt také více prostoru. Hlavní postavou je však Jack Crow a tak tedy dobrá. Pro našince je zajímavostí, že hlavní upírský padouch má české kořeny. Kdo to vlastně je a jak a proč se stal upírem tu máme plně vysvětleno. Dějství je tak jednoduché, že jednodušší snad už být ani nemohlo. Ale má to spád a hlavně srozumitelnou zábavnost. Takže jedno je tu jasné. Fanoušci gotických hororů a temné atmosféry budou jistojistě zklamáni. Tohle je prostě poněkud jiný šálek čaje. Svůj účel však splňuje a je dobře, že se od ostatních, které ve své době vznikali, se tak odlišuje. nebudí to alespoň pocit, že jeden tvůrce kopíruje od druhého.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
james Woods jako upírobijec a hlavní upír z Československa? Ano, prosím. Film s výborným soundtrackem, hutnou atmosférou a solidními herci, které jistí zkušený žánrový mistr John Carpenter. Ne, tohle prostě nedopadlo zle.
Lomikar
Lomikar
102 bodů
8.5
Tyjo ten Carpenter musel bejt v tu dobu nějakej nasranej ne, že z něj vypadla tahle bezprecedentní řezničina, ve který James Woods fackuje ženský, mlátí kněze telefonem a když se dostane k nějakýmu tomu upírovi, tak mu úplně zbytečně vystřílí zásobník ze dvou centimetrů do obličeje. Me gusta! V tom roce navíc do filmového éteru vtrhl další bezskrupulozní lovec upírů a to Blade. Pro zubaté predátory to horší rok být nemohl.