Cesta z města

71%
Cesta z města
Programátor Honza vyráží se svým synkem na víkend na vesnici, aby si odpočnul od hektického pracovního života ve městě. Nejprve se nedokáže vzdát své závislosti na technologiích a neustále visí na notebooku a mobilu a to až do chvíle, kdy mu doslova učaruje krásná mladá žena Markéta, která bydlí se svou babičkou v roztomilé chaloupce. Postupně se seznamují s místními figurkami a s životem na vesnici a z jejich víkendového výletu se rázem stává několikatýdenní pobyt plný pohody a radosti. Povinnosti však volají a Honza se synem opouští tento vesnický ráj, aby se vrátil zpátky do reality... Humorná romantická komedie Tomáš Vorla je prvním dílem jeho lesní trilogie.



xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Mám problém s tím, že tenhle film a jeho poetika se plně vydá divákovi někdy po dvaceti minutách a pak už je to jen donekonečna stejné. Asi bych musel být nějak sladěný s Vorlem, aby to pro mě bylo vtahující a relaxační.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3
Nestojí za koment.
avenis
avenis
8 143 bodů
6
Kontrast dvou diametrálně odlišných světů, řekla bych. Přičemž je celkem jasné, že ten počítačový má být ten špatný, a ten přírodní má být ten správný... Ale ono to chce spíš křížence, kompromis, od každého něco, aby to mohlo dlouhodobě fungovat. Je to pohled 22 let starý a v mnohém lehce naivní i lehce vizionářský. Jedno se však nezměnilo. Lidi chlastají a souloží stále stejně. :) (13.9.2022)


Dodatečné informace

Původní název:
Cesta z města (více)
  • Česká republika Cesta z města
  • Česká republika Out of the City
Premiéra v ČR:
5. 10. 2000
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Cesta z města


Podobné