Konec světa

60%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Slabší Arnieho film, ale není to žádný propadák. Akční film s mystickou, až lehce hororovou atmosférou a temnou hudbou, která podkresluje temnou stranu filmu. Jinak se jedná o typické béčko na téma Y2K, které ovšem má svou kvalitu, film by snad neměl někoho vyložen urazit, i když jsem nenašel herce, který by se extra předvedl a to včetně mého oblíbence.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Opět přichází satan, avšak tentokrát v poněkud akčnějším hávu. A jaké překvapení, utká se s ním samotný Arnie. Scénář převážně těží z různých obav, proroctví a předpovědí o konci světa v roce 2000 a tak ani není divu, že takový film vůbec vznikl. Nízkorozpočtové snímky na obdobné téma taktéž nezahálely. A že tvůrci sáhli zrovna po biblickém tématu už vůbec nijak neudivuje, neb je to téma léta letoucí velice vděčné. Všímavý divák pozná, že počátek dějství takřka jede na stejné koleji jako starší Arnoldův komediální snímek pod názvem ´Policajt ve školce´. Tam ho počáteční policejní akce dovedla do školky. V tomto snímku ho policejní akce také někam dovede, jen do míst daleko závažnějších. Hororový motiv v ryze akčním spektáklu není zrovna obvyklý, ale dá se říci, že tento tah se tvůrcům v tomto případě vcelku povedl. Vše co se z takovém námětu očekává nebylo opomenuto. Gabriel Byrne v roli Satana příjemně překvapil. Téměř jsem v něm viděl Al Pacina, který takto vynikl ve snímku ´Ďáblův advokát´. Jako akční film to má vše potřebné. Hláškujícího hrdinu a proti němu nekompromisního protivníka, výbušnou akci, temnou atmosféru, odsýpající tempo a typické klišé, bez kterého by to prostě nešlo. Zkrátka akční film jako každý jiný, jen s nezvyklým námětem.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Konec světa mám svým způsobem rád - vážně mám - ale prostě už nejde jít s hodnocením výš než na dvě hvězdy - ty tři vypadají nepatřičně. 5/10, ale 2/5. Docela jsem si to i užil - jen to nechci vidět znovu.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Velice drahý spektákl, který měl původně točit James Cameron, ale nakonec režii přihrál svému kamarádovi a sousedovi Peteru Hyamsovi. Hyams je podle mnohých príma chlápek a bezesporu talent má, ale ukočírovat tenhle biják, aby dával nějaký logický smysl by nezvládl ani Cameron. Při té hrůze to ale v jednotlivostech celkem funguje.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Další pěkný Arnoldův film. Hororovější příběh je napínavý a Gabriel Byrne se ukázal jako pěkně neústupný satan který si šel tvrdě za svým.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
tak dobre, tak si to zhrňme. najskôr pozitíva: a. hrá tam arnold, b. je tam pár slušných scén a po c. na konci titulkov hrá pieseň od gun´s n roses. a teraz tie negatíva: a. hrá tam arnold (a je strašne toporný a nepresvedčivý herec pokúšajúci sa o vyjadrenie nejakých emócií), b. má to totálne stupídny scenár (plný nezmyslov a nelogickostí) c. je to natočené strašne nudne a nezaujímavo (takže ak si počas filmu odskočíte na wc, tak vám nebude vôbec vadiť že ste o niečo prišli). jednoducho strašné sklamanie.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
4.5
Tady je moje hodnocení asi silně subjektivní.Tomuto filmu jsem zkrátka nepřišel na chuť a nezachránil to ani Arnold s Gabrielem Byrnem. Robin Tunneyová mi taky moc nesedla. Takže škoda. Hyams je přitom dobrý režisér a scénář taky asi není úplná blbost. Jen to není moje krevní skupina.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
8
"Je to ten největší podvodník všech dob. Má jen dobrou reklamu. Stane se něco dobrého - Je to boží vůle. Stane se něco špatného - Cesty páně jsou nevyzpytatelné." Božský Arnii v béčkovém hororu, ale dobře natočeném béčkovém hororu. Gabriel Byrne jako satan skvělá volba, Lissbonová super! Mrazivý soundtrack, hororová atmosféra, dějově hodně jednoduché a já se zkrátka nenudil a mohu jen doporučit. - 70%.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
6.5
Námět nebyl dokonalý,ale do snímku Hyamsova hororu Arnold dobře zapadl a navíc - výborná hudba bez,které by se film pohyboval na dně.