Andrew - člen naší rodiny

73%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Andrew - člen naší rodiny je příjemný film o jednom robotovi,který si přál stát se člověkem. Chris Columbus to natočil způsobem sobě vlastním,takže je to na můj vkus až příliš přeslazené,ale své silné momenty si film také najde. Masky jsou na vysoké úrovni a tu nominaci na Oscara si zasloužily. Robin v hlavní roli ukazuje,že je to herec mnoha tváří a že si poradí s každou výzvou. Myslím,že filmu sluší pěkných 65%.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Zajímavý futuristický snímek o androidovi. I když jsem film nikdy předtím neviděl a neznal jsem dopředu obsazení, tak jsem nějak Robina Williamse poznal už v těle robota. Film se může zdát až moc naivní a přeslazený, ale mě děj postupně úplně pohltil a závěr je opravdu velmi romantický a silný.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Kdyby tuhle látku nedostal Columbus, mohlo to být vážně něco! Vše ostatní, kdyby bylo úplně stejné, jen kdyby holt to nedostal ten nenápaditý všeuměl, co jakýkoliv námět přemění v stejně bezkrevnou podívanou.
Fingon
16 886 bodů
6
Na první pohled infantilní rodiná komedie v podání Chrise Columbuse. Má ale své kouzlo, a přestože do Asimovovy předlohy výrazně zasahuje a mění ji, důležité věci nechává být a to je jen dobře. Jeden rád poslouží...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Hodně dobrý film s pěkným příběhem.
avenis
avenis
8 067 bodů
10
Film jsem dnes viděla po asi deseti letech a musela jsem změnit hvězdičky z osmi na deset. Asi je to tím, jak stárnu a senilním, ale čím dál tím víc si uvědomuju, jak se nám ze života vytrácí lidskost a ostatní základní člověčí hodnoty. Slzy mi tekly proudem a vůbec jsem jim nebránila. Kdybych takového Andyho potkala, byla bych vděčná. (8.1.2017)
bidlobox
3 802 bodů
7.5
Film Bicentennial Man (to jest tento) vznikl na základě stejnojmenné povídky Roberta Asimova a pojednává o domácím robotovi, který během své vícegenerační služby zatouží stát se člověkem a tuto touhu pochopitelně podněcuje také láska. Andrewa báječně zahrál Robin Williams, domácího pána Sam Neill. Chris Columbus film pojal tradičně v duchu svých rodinných komedií, což činí tento snímek zvláště tragikomickým. Určitě by mi zajímalo zpracování od jiného režiséra, tady to má určitě smysl. Pro nás české diváky má tento snímek ještě jedno plus, uslyšíme Dvořákovu árii Měsíčku na nebi hlubokém z Rusalky v klasickém podání Renée Flemingové.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7
Pěkná rodinná scifi komedie.Williams se jako robot Andy docela osvědčil.Po boku Sama Neilla otce od rodiny z blízké budoucnosti docela září.
sporkaska
sporkaska
2 358 bodů
9
Príjemná rodinná oddychovka, do ktorej sa R. Williams perfektne hodí. Už ako bláznivý táta v sukni ma veľmi bavil, ale pristane mu aj rola robota v obleku. Takéhoto pomocníka by som brala všetkými piatimi..
LenkaVL
LenkaVL
2 331 bodů
9
Poutavý film s motivy robotů a blízké i daleké budoucnosti, který potěší a upoutá. Na tento film se dá koukat pořád a nalézt v něm spoustu poučení nejen pro nás, ale i pro další generace. Doporučuji. Robin Williems září.
  • Robin Williams
  • zajímavé
  • pěkně udělané