Nepravý muž

73%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Zdánlivě obyčejný příběh jedné záměny pachatel loupeže se v rukou mistra strachu mění v parádní film. Atmosféra opět hutná, vše doplněno typickou hudbou, která každému záběru dodává atmosféru ještě lepší. Skvělý výkon Henryho Fondy, možná jeden z nejlepších, který jsem od něj viděl. Zahrál vystrašeného muže se zoufalým pohledem dokonale.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Je to hodně netypické. Hitchcock tentokrát záměrně nezkouší žádný "dějový oblouk" a prostě se, jak ostatně na začátku slibuje, drží reality. A jako takový, tedy jako skoro rekonstrukce skutečné události, Nepravý muž finguje.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Zajímavá zápletka, kterou napsal sám život. Na Fondově místě bych rozhodně být nechtěl, ale to je asi tak vše, co si kromě uvědomění, "že pokud jste ve sračkách, pomůže vám maximálně náhoda a ne právo" z filmu odnesu. Protože mistr napětí tentokrát své přezdívce zas tak úplně nedostál...6/10
avenis
avenis
8 137 bodů
7
Podle skutečného příběhu, drama muže, kterému se život změnil během jedné minuty kvůli falešnému obvinění založeném na chybné domněnce, že svědkyně vidí muže, který ji v minulosti přepadl. Henry Fonda, Vera Miles. AH bylo 57 let. (2014)
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
8
Zajímavý nápad, místy typický Hitchock-style (Manny v cele), ale celkově mi to přišlo trochu chudé, z té myšlenky šlo vytěžit víc. Ale chápu snahu odlišit se od původního Procesu. Přesto skvělý film, Fonda nezklame (to jeho antimimické herectví žeru:)). Takže dám "jen" 4*, Hitch to umí i líp!