O loupežníku Rumcajsovi

81%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6
Večerníčkova klasika. Jako malý jsem měl velmi rád tyhle příběhy o loupežníkovi,který pobýval v lese Řáholci. Postupem času se mi Rumcajs okoukal a tak ho považuji jen za solidní podívanou pro nejmenší diváky. Já osobně bych volil nějaký jiný večerníček.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nevím proč, ale Rumcajze jsem nikdy nemusel. Samozřejmě, že když ho dávali jako večerníček, tak jsem na to koukal, ale nijak zvlášť jsem si ho neoblíbil. V psané podobě jsem ho naopak přímo žral, což je zvláštní.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Rád vzpomínám a taky se ještě kouknu.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
O loupežníku Rumcajsovi aneb O době, kdy se ještě uměly psát pohádky! (A nejen pro děti!) Pan Čtvrtek krásně vymyslel, pan Pilař krásně namaloval, pan Höger krásně navyprávěl, to se to potom KRÁSNĚ koukalo a poslouchalo!!! Jak Rumcajs přechytračil knížepána, Jak Rumcajs překejchal generála, Jak Rumcajs osolil knížepánovi zelí, ... Pardon, silvuplé, to je za stovku!!!
Cettlovka
5 032 bodů
10
Vždycky oblíbený večerníček. Až nyní v dospělosti mi přijde Rumcajs jako slušný trouba, který by se bez Manky vůbec neobešel :-)
bidlobox
3 802 bodů
Úžasný večerníček z pera Václava Čtvrtka a Radka Pilaře. Měli jsme doma všechny tři původní knihy s krásnými ilustracemi - Rumcajs, Manka a Cipísek, schraňoval jsem si je na polici se svými dětskými knížkami jako poklad a s nadšením je pročítal. Večerníček se tvůrcům velmi povedl, má podobnou poetiku jako O hajném Robátkovi nebo o makové panence.