Král sokolů

64%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Československá koprodukce mi v pohádkách prostě nějak nevoní. Není to vůbec špatné, ale je to prostě nečeské a já mám rád prostě naše pohádky. Zde je to hlavně o krásné slovenské přírodě a příběh spíše než pohádkový je podobný historickému dramatu. 60%
miza
miza
2 336 bodů
7.5
Slušně natočená pohádka v krásných částech Slovenska.Sulovské skály mě vždy přitahovaly.
Evah
Evah
2 099 bodů
5
U této "pohádky" mám hodně rozporuplné pocity. Říkám si, že je dobře, že jsem film viděla až v dospělosti, protože mi spoustu scén přijde pro děti nevhodné, umírají lidé i zvířata, mučení, za každou kravinu by někoho hned popravili nebo na něj poštvou psa. To že mezi princeznou a Tomášem je věkový rozdíl 6 let a upřímně Tomáš vypadá ještě mladší, dělá některé scény vyloženě trapné a mnohé dialogy jsou prostě bizarní. Ale ať jen nekritizuji tak koukat se na to dá ale s dětmi bych si to nepustila.
zuz
zuz
395 bodů
9
Pohádka,kterou moc nedávají a přitom si to vůbec nezaslouží.Vždycky jsem ji měla ráda a to i proto,že je úplně jiná než ostatní.Princezna je hezká.Zápletka taky celkem ujde.Langmajer hraje záporáka velmi dobře. Doplňky z říše zvířat a to jak Tomáš rozumí přírodě hodnotím velmi kladně.