Vše o mé matce

76%
Vše o mé matce
Plakát traileru

Manuela žije sama se svým sedmnáctiletým synem Estébanem, který strašně touží po podpisu své oblíbené divadelní hvězdy Humy. Když jí konečně spatří a běží si pro autogram je zabit projíždějícím autem. Zoufalá matka odjíždí do Barcelony, aby našla svého muže, který se nechal chirurgicky změnit na ženu a vůbec neví, že má syna. Potká tam i novou přítelkyni Rosu a pochopitelně i Humu.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Almodóvar jde mimo mě a já přemýšlím, jak z toho udělat jeho chybu. Nevím, ta teatrálnost mě vážně nebere - nic chytřejšího mě na mojí obranu nenapadá.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Manuela žije sama se svým sedmnáctiletým synem Estébanem, který strašně touží po podpisu své oblíbené divadelní hvězdy Humy. Když jí konečně spatří a běží si pro autogram je zabit projíždějícím autem. Zoufalá matka odjíždí do Barcelony, aby našla svého muže, který se nechal chirurgicky změnit na ženu a vůbec neví, že má syna. Potká tam i novou přítelkyni Rosu a pochopitelně i Humu. Almodóvar opět pracuje se sentimentálním melodramatem a tentokrát tlačí na pilu takovým způsobem, že ne všichni vydrží až do konce. Na druhou stranu divákům přidává i velké množství humoru a vše ladí do jasných barev. Prostě vynikající film, který se po právu stane klasikou. Film vznikl ve Španělsko–Francouzské koprodukci.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Nudil jsem se. Přestože jsem dobře věděl, jak oceňovaný a kladně hodnocený film právě sleduji, přestože jsem počítal s tím, že půjde o trochu "jinou" podívanou, než jsem u drtivé většiny dnešní produkce zvyklý, a přestože jsem se hodně snažil srovnat s příběhem krok a s neobvyklými hrdinkami se ztotožnit, nuda na mě doléhala stejně jako lhostejnost téměř ke všemu, čím si dámy musely projít. Almodóvar je bezpochyby talentovaný filmař a za odvahu přenést emoce i do řad transvestitů a prostitutek si zaslouží obdiv, ale po většinu času jsem si byl vědom, že my dva jsme se bohužel minuli a ani svůdný pohled Penélope Cruz nemá na to, aby nás nějak svedl dohromady. Snad příště.. :)

Dodatečné informace

Původní název:
All About My Mother (více)
  • Francie Vše o mé matce
  • Francie All About My Mother
Premiéra v ČR:
18. 5. 2000
Země původu:
Francie, Španělsko
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
8,27 mil. USD
Tržby:
67,87 mil. USD (celosvětově)