Musíme si pomáhat

82%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8
Jan Hřebejk tímto snímkem jasně stvrdil,že patří mezi českou režisérskou špičku a že je schopná točit jak komedie,tak pochmurná dramata. V tomto snímku se mu před kamerou sešli herecká esa a pospolu tak dali vzniknout velmi silnému snímku jenž ukázkově vykreslil mentalitu českého národa. Přestože je u snímku napsáno komedie,tak zde moc legrace nehledejte.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7.5
Dobrý film, ale pro mě je to druh film: Jednou a stačí. Právě proto jen 75%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Spolu s Pelíšky asi nejlepší Hřebejkův film. Výborná pointa a gradace. Některé postavy a myšlenky šlo možná víc rozvést, ale i tak...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Pravděpodobně Hřebejkův filmařský vrchol a zároveň jeden z nejlepších českých filmů. A ten Oscar by mu slušel :)
lamps
lamps
15 150 bodů
9.5
Hřebejk se na přelomu tisíciletí opravdu překonával, a společně s ním i Polívka, Dušek a Jarchovský. Nádherné a současně hořké znázornění heroické odvahy a proměn lidství v průběhu nejtemnější etapy našich novodobých dějin, protknuté silnou dobovou atmosférou a přirozeným humorem, který ale situaci nezlehčuje jako v Pelíškách, spíše jí dodává naléhavější a duchaplnější nádech. Herci excelují, scénář překypuje proměnlivými emocemi a divák je všeho přímým aktérem, na dvě hodiny uvězněn v klaustrofobickém sevření nejistoty, strachu i malých radostí, ohrožován čmuchajícími nacisty a svérázným neodbytným kolaborantem... Když se řekne pomáhat, vzpomenu si ze všeho nejdříve na tenhle pohnutý příběh.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
9.5
V TV magazínu Daniel Storch píše, že tento film je dosud považován za jeden z filmařových životních počinů. No, asi je to pravda. Boleslav Polívka tam podává skvělý výkon v roli penzionovaného úředníka Josefa Čížka, tak skvělý, že mi automaticky vytanulo na mysli celé jeho nezkrácené křestní jméno. VELKÝ Boleslav Polívka ve VELKÉ roli Josefa Čížka. Zde nehraje sám sebe, není to šašek (počmáranej), hraje v dechberoucím dramatu, kde humor sice má své místo, ale není zde prvoplánový. Z výkonu Jaroslava Duška v roli Horsta Prohasky až mrazí. A vůbec - každý ať si odpoví sám na otázku, jestli by dneska schovával vlastně neznámého člověka, kdyby mu navíc hrozila smrt, a nejen jemu, ale celé jeho rodině, všem jeho blízkým. (A Hostovi vzkazuju, že ho může vidět třeba v sobotu 22. září 2018 na ČT1 v 21.25 min.)
Cettlovka
5 032 bodů
9.5
Pěkný film z nepěkné doby. Bolek Polívka ve své roli perlil.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8.5
Jeden z nejlepších filmů Jana Hřebejka.
Mikik4444
3 885 bodů
10
To je fakt hodně dobrý a myslím že komediální to určitě je. A hlavně je to perfektně zahrané od všech ! Scénař a režie a tak … prostě bomba !!!
rockystar
rockystar
2 860 bodů
10
Pan Polívka jak ho moc neznáme. Pěkný snímek, který Vás asi nedojme, ale něco ve vás po shlédnutí zůstane. V tomto filmu si na své přijdou téměř všichni.