Černá kočka, bílý kocour

78%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Jedna z nejlepších evropských komedií,která v sobě skrývá neskutečné množství výborně napsaných postav a spousty všemožných gagu. Občas až příliš hlučné,ale stále zábavné a jako vystřižené ze života. Zahrané na výbornou a i díky výborné muzice považuji tento film za povinnost,kterou musí každý filmový fanoušek vidět.
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
10
Jeden s nejzábavnějších filmů - i když je to komedie spíše černá :-) Oba dědci -fenomenální, k tomu řízná, výborně šlapající muzika, naprosto absurdní situace, gagy, chvílemi přechod do snových obrazů s nádechem mystiky ... Nejvíc to připomíná Juraje Jakubiska z období filmů Sedím na konári a je mi dobre, Vtáčikovia, siroty a blázni a nejvíce Tisícročnou včelu. Je zapotřebí vidět a zažít.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Absolutní bláznivina plná východoevropského černého humoru a absurdit. Ve filmu je tolik krátkých intenzivních humorných scén, jako v málo kterém filmu. Film má i hluché pasáže, ale v kontextu je to skvělá komedie, která se moc často nevidí. Skvělé osvěžení v záplavě českých rádoby komedií, nemluvě o těch amerických. 75%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Já se v těchhle filmech prostě nevyžívám. Nelíbí se mi tento "východní" styl a tohle kupodivu není výjimka. Víc asi není co dodat. Slušné, ale ne pro mě...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Kosturica je ďábel, protože to tempo Černé kočky je neuvěřitelné. Prostě balkánská jízda plná neskutečných postaviček a famózní muziky. Ale k top hodnocení mi při každém shlédnutí něco málo chybělo...8.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Cikánský šmelinář Matko má problémy. Nikdo ho nebere moc vážně a on by rád zvládl nějaký velký kšeft, proto si vypůjčí peníze od starého mafiána Grgy, který ho zaplete s jeho pravou rukou Dadanem, který je v šmelině ještě trochu dál než Matko. Poté, co Matko celý kšeft zpacká je v Dadanově hrsti a ten si přeje, aby jeho trpasličí sestra Afrodita měla pravou cikánskou svatbu s Matkovým synem Zarem, který ale už dávno miluje Idu. Svatba bude, ale čí? Bláznivá cikánská komedie Černá kočka, bílý kocour je naprosto neuvěřitelná změť vtipných scén, které vypráví zkušený vypravěč Emir Kusturica a je na co se dívat. Film hýří nápady, vizuálními gagy a velmi svérázným humorem, který vychází z cikánské mentality. Snímek vznikl v Německo-Francouzsko-Jugoslávské koprodukci.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Těžké hodnotit, protože k plnému docenění tohoto atipického dílka je asi třeba alespoň částečně porozumět životním postojům a zvláštnímu myšlení hrdého cikánského národa. A jak jsem tak film sledoval a zoufale se snažil orientovat ve zběsilém střihu a svérázných dialozích, čím dál více mi docházelo, že já pro jejich náturu asi nikdy mít pochopení nebudu. Zajímavý námět, fajn herci a skutečně výborný hudební doprovod, ale jestli chtěl Emir Kusturica touto groteskou něco určitého naznačit, k mým uším a očím to bohužel nedospělo.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Možná vtipné nebo nudné. Uteklo to jako nic a divák se dobře pobaví. Obzvlášť při zařizování svatby. Mě to nijak neoslovilo.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
skvelá komédia s dosť nevšedným humorom (avšak humorom skvelým). kultové hlášky, absurdné situácie, neuveritelné držky niektorých hercov a pieseň "pitbull" sú absolútne skvelé.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
9
to je teda jízda....jsem na komedie háklivý...ale toto mě rozproudilo.....moc zábavný kino