Útok z hlubin

64%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Útok z hlubin byl po posledních čelistech , které považuji za katastrofální docela vzpruhou. Téma žraloka zabijáka je obzvlášť pro nás suchozemce fascinující a tajemné. Není to film s poselstvím, ani se silným příběhem, ale ve svém žánru splnil svou úlohu nadprůměrně. Mě se to líbilo. 70%.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
No vida, pak že už se netočí kvalitní žraločí horory. Útok z hlubin nabízí kaluže krve, úmrtí přicházejí překvapivě a poměrně originálně a scénář klade před nešťastné hlavní hrdiny jednu nepříjemnou a smrtící překážku za druhou. Tvůrci se trefili do černého hlavně volbou stísněného prostředí, odkud zdánlivě není úniku, střet s krvelačnými bestiemi je nevyhnutelný a atmosféra je v některých místech opravdu pořádně zubatá a hrůzu nahánějící. Snímek navíc disponuje kvalitním hereckým obsazením, které ale za hodinu a tři čtvrtě hodně prořídne. Bavilo mě to, bál jsem se a zadržoval dech opravdu hodně, takže rád odpouštím digitální žraloky a pomalejší rozjezd, kterým se ale nesmíte nechat oklamat.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Zmutovaní inteligentní žraloci? To tu ještě nebylo. Napínavé až k prasknutí.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
vždy keď sa finský boh akcie renny harlin rozhodne natočiť nejaký "akčňák", tak milovníkom tohto žánru zaplesá srdce z očakávanej nadpriemerne zábavnej akcie. to platí i pre tento podmorský thriller. harlin si nikdy s logikou príliš netykal, čo však nevadí lebo jeho prednosťou sú akčné scény a ako i v iných filmoch i tu sú skvelé. celkový dojem trošku kazia miestami nepodarene počítačové triky, ale inak ide o skvelú zábavu.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7.5
Scenáristicky hrozná hovadina, která působí jako extrémní béčko a po celou dobu má člověk pocit, že si tvůrci dělají z diváků tak trochu legraci. ALE herci vážně dobří, Renny Harlin z toho režijně ždíme maximum a naprosto se nedá odhadnout, kdo kdy zemře (v jednom případě jde přímo o legendární moment). Na rozdíl od Čelistí to nejde brát ani minutu vážně, jinak jde ale o jeden z nejlepších filmů se žraloky-zabijáky. Poctivá popcornovka.
  • béčko, ale hravě přiznané
  • nečekaná úmrtí
  • dravá režie
  • digitální žraloci
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Po čelistech asi nejlepší film o žralocích, i když je to trošku sci-fi, nevadí, zábava je to náramná. Tady byl Harlin ještě ve formě.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
5
Tedy překvapilo mě, že v téhle masožravé vybíječce s pár žraloky se super vylepšeným mozkem hrají taková esa jako Stellan Skarsgard a Samuel L. Jackson. Vědecká stanice s kusem oploceného moře pro žraloky vzdálená daleko, daleko od pevniny, k tomu jedna egoistická vědkyně a pár členů posádky zralých na postupný odpis. Podruhé to vidět nemusím, nicméně považuji za plus, že nakonec zůstaly naživu normální postavy a nikoli ten skoromilenecký pár, jak obvykle velí tradice.
Žralok
Žralok
4 087 bodů
8
O žralocích bylo natočeno plno filmů. Bohužel ale jeden "skvost" vedle druhýho. Znam snad jenom 3 kvalitní snímky. 1. jednoznačně Čelisti. 2. Čelisti 2 (3 a 4 stojí za pendrek) 3. Útok z hlubin. Ostatní celkem ztráta času. Sakra já chci zase pořádnej film se zubatou parybou. Ne ty hovadiny alá Asylum a jim podobný.
harry456
harry456
2 437 bodů
1.5
Nic moc.