Blbec k večeři

76%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Totální bláznivina. Tento film je tak blbý, až je dobrý. Bohužel slabších pasáží je ve snímku požehnaně, takže mi nevyšlo více, než 65%ˇ. Oproti americké verzi, je to ovšem perla kinematografie. Vypnout mozek, moc neřešit, mít trošku dobrou náladu už před puštěním filmu a je to ok.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Tato komedie se nese dle dávných tradic francouzského humoru. Děj se odehrává na jednom místě a je plný nedorozumění a zmatků. Jako vždy se jedná o zfilmovanou úspěšnou divadelní hru. Snímek výtečně pobaví, což je podpořeno i povedeným českým dabingem. Pro pobavení jasná volba.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Asi nejlepší francouzská komedie 90. let. Bez nějakých provařených tváří a od začátku do konce nabitá hláškami. Původ v divadelní hře je hodně cítit (jsme vlastně pořád v jednom bytě), ale to mě osobně vůbec nevadilo. 9/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Mezi vrcholné části filmu patří příprava na návštěvu přítele Chevala a jeho prohlídku bytu, která patří mezi to nejvtipnější, co jsem na plátně kdy viděl a pak pochopitelně všechny scény, kdy plátno ovládne právě dvojice Pignon a Brochant. Film má velmi zajímavou hudbu, svižnou stopáž a končí velmi nehollywoodovsky. Výborná komedie s vynikajícím českým dabingem Preisse a Postráneckého.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Chcete-li vědět, jak naprostý pitomec s nulovým IQ vydrží být 80 minut středem pozornosti, aniž by z něj divákům nenaskakovala husí kůže a nebylo jim ani na kratičký okamžik trapně, zeptejte se pana génia Vebera. Vrchol jeho tvorby je sice ještě o kousek vedle, hned u blbce z Montargis, ale i blbec k večeři je herecky a příběhově natolik pikantní, nezapomenutelnou a inteligentní podívanou, že přes prostý námět a chvílemi dost pochybné chování některých postav prostě nelze vznášet velké námitky. Francois Pignon je holt sázkou na jistotu:-)
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Hodně zábavná komedie s blbcem a ještě větším blbcem.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
V té době zlatý střed Veberovi dosavadní filmařiny. Blbec k večeři není ani tak ztřeštěný, jako jeho Kopyto, ani přespříliš dojemný, jako v Uprchlících. Stále je však precizně obsazený a naprosto bravurně napsaný. Výraznější kolaps přijde snad jen v momentě, kdy už na scéně je náhod, absurdních situací a postav trochu moc. Naštěstí to Veber vzápětí utne vypointovanou hláškou, kde nakonec i morálních poselství dokáže škodolibě vrátit na zem. Další francouzský klenot kinematografie.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
3
"Ty večeře bývají úžasné." - "Úžasné? Pozvat si chudáka a potom se mu posmívat?" - "Nezveme chudáky, ale hlupáky. A smát se blbcům, to se smí. Proto na světě jsou." Celé se to odehrává v jedné místnosti a kdo má něco nakoukáno, asi se bude nudit jako já. - 30%.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
8
Už když jsem byl na Blbci k večeři v divadle jsem měl záchvaty smíchu, bylo to sice lepší, ale i tento filmový blbec rozhodně stojí za zkouknutí :) 78%
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
Zábavná francouzská komedie s ještě výbornějším Jacquesem Villeretem,scénář - konverzací starého střihu s dobrou režií pocelých 80minut.Vše se odehrává v jedné místnosti,ale režisér Francis Veber si poradil na výbornou!