Vrtěti ženou

70%
Vrtěti ženou
Plakát traileru

Tato dobová komedie se odehrává ve viktoriánské Anglii. Film vypráví příběh Mortimera Granvilleho (Hugh Dancy), mladého lékaře, kterému vadí, jak většina nemocnic ignoruje nejnovější teorie o výzkumu bakterií a nadále léčí pacienty pomocí pijavic a pouštěním žilou. Když ho vyhodí z posledního místa, protože na toto téma promluví, skončí jako zaměstnanec Dr. Roberta Dalrympleyho (Jonathan Pryce) v jeho soukromé praxi.

Dr. Dalrympley se specializuje na léčbu žen, které trpí "hysterií" a přicházejí k lékaři, aby se jim ulevilo. Dalrympley spolu se svým nejlepším přítelem (Rupert Everett) vytvoří nástroj (vibrátor), který těmto ženám umožňuje dosáhnout vytouženého úlevy daleko rychleji. Aby se to celé ještě zkomplikovalo, Mortimer se zamiluje do feministicky založené Charlotty (Maggie Gyllenhall) - ženy s pevnou vůlí, která je ovšem dcerou lékaře Dalrympleyho.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Průměrná romantická komedie o ženské nadrženosti a vzniku vibrátoru. Zajímavý nápad na film, to se filmu rozhodně nemůže upřít,ale v tomto případě je potenciál prostě nevyužitý a nezajímavě pojatý. Jakoby tvůrci nedokázali tu hlavní myšlenku správně uchopit a následně prodat.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Pěkná sonda do života průkopníků ženské sexuality. Atmosféra konce devatenáctého století je zachycena moc pěkně.. kostýmy, interiéry, exteriéry.. vše sedí. celé to ale na mě působilo dosti naivně, až vyumělkovaně. Humoru málo, zajímavé je spíše téma samotné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Trošku zklamání, protože nějaká velká komedie se nekoná. Hysteria (s hodně blbým českým názvem) je "jen" zajímavý příběh o vzniku vibrátoru, který sice nenudí, ale už po pár minutách je vlastně jasné, jak to všechno bude vypadat. 5.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Hysteria (více)
  • Velká Británie Vrtěti ženou
  • Velká Británie Hysteria
Premiéra v ČR:
19. 4. 2012
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Velká Británie, Francie, Německo, Lucembursko, USA
Přístupnost:
15+
Tržby:
9,5 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Vrtěti ženou je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch