Holka s prknem

60%
Holka s prknem
Holka s prknem

Krásná uličnice Kim kdysi bývala šampionkou ve skateboardingu, teď ale smaží hamburgery a snaží se uživit sebe a svého tátu. Brzy se na ní ale usměje štěstí v podobě práce v luxusní horské chatě v Alpách. Kim je zpočátku zmatena bizarností nóbl světa plném prvotřídního šampaňského, majestátních hor a po pás hlubokého prašanu. Potom ale objeví snowboarding a s ním úplně nový svět. Ukáže se, že Kim je přirozený talent, a tak začne brzy trénovat na soutěž pořádanou při příležitosti ukončení sezóny. Má jedinečnou příležitost vyhrát pořádnou sumu peněz. Jenže předtím, než se znovu stane šampionkou, musí překonat své nejhlubší obavy… a také zjistit, jak se věci mají s Jonnym, pohledným, ovšem evidentně nedostupným synem jejího šéfa.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Zima, hory a snowboarding. Tento evropský snímek od našich sousedů je jiná káva, než náš fekálně ulítlý film ´Snowboarďáci´ (2004). Je to příběh holčičí, ale v rámci lehké komedie, se sportovním nadšením a typických dívčích lumpáren a taškařic v romantické atmosféře, také nemálo zásadní v jednoduché filmové zábavě. Nic se v ničem nepřehání a naopak se vše nechává jen tak vyplynout. V jádru má v sobě určitou roztomilost a takřka pohádkové vyznění. Zasněžené prostředí hor a záběry na krásné sněžení v kontrastu s domem v pozadí skutečně nevypadá jinak, než pohádkově. I když se námětově jedná o příběh dívky, která při automobilové nehodě ztratila matku, vlivem čehož se stará o svého otce a občas bojuje se svými démony, nic se v žádném případě nejeví jako traumatizující či psychologické. Stále se po celou stopáž projevuje silné uvolnění, nadšení, radost a touha prostě žít a užívat si. Samozřejmě se různě projevují charaktery postav, hlavně u dívek, ale v ničem se netlačí na pilu, což je na celé koncepci v tomto rozhraní dost zásadní. Jde o dospívající mládež, takže nějaké ty průpovídky a narážky na sex také zazní, ale stále si to drží soudnost, takže to nezachází do ulítlých trapností. Mezi filmy o dospívající mládeži tento opravdu působí jako zázrak. Jen je těžké určit, v jakém věkovém rozmezí je pro koho směřován. Sice vypadá jako film pro dospívající mládež starší, ale spíše vyznívá, jako by byl pro dospívající mládež mladší. Tedy pro ty, co do té puberty teprve vešli. Je to dáno právě vlivem toho pohádkového a v jádru věci roztomilého naivismu. Dobrou náladu však snímek spraví a to je na tom asi to nejzásadnější.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Ed Westwick se skoro nedá snést, ale naštěstí alespoň první polovinu neni skoro vidět. Filmy tohohle typu mám prostě rád. Bill Nighy byl parádní a ty hory.... No ačkoliv je to prostě trapárna na eNtou, dá se na Holku s prknem neškodně podívat a s trochou štěstí i pobavit ;). 55%

Dodatečné informace

Původní název:
Chalet Girl (více)
  • Velká Británie Holka s prknem
  • Velká Británie Chalet Girl
Země původu:
Velká Británie, Německo, Rakousko, NSR
Rozpočet:
8 mil. USD
Tržby:
1,75 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění