R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů

61%

Komentáře a recenze 40

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Za mě je to kopie Mužů v černém jako z učebnice. Vyměňte herce, mimozemšťany za nemrtvé, uberte na kvalitě a je tu R.I.P.D. Není to žádná hrůza, je to akční slátanina okořeněná dobrým starým šerifem a špetkou humoru. scénář je to klasický pro tyto filmy - nic nového. Akční závěr slušný, ale celkově to působí jako šílené béčko a mladší slabší bratr Mužů v černém.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
6
Buddy film v plné palbě, ve které odlišné charaktery obou protagonistů v daném kontrastu jejich osobností vytvářejí tak výbušnou dynamiku, až se tomu nechce ani věřit. Akční popcornový snímek je tentokrát zpracovaný na základě stejnojmenného komiksu od Dark Horse, který v Česku bohužel nevyšel, takže není s čím porovnat. Po dějové stránce se jedná o mix všeličeho, takže po obsahové stránce není nic, co bychom už odněkud neznali. Jako první jistojistě napadne motiv snímku ´Muži v černém´ (1997). Rozdíl je jen v tom, že se jedná o svět duchů. Další komiksový film pro Ryana Reynoldse a Jeffa Bridgese, kteří sjíždějí dějství takovým švihem, že dá hodně práci se vyznat v tom, co se vlastně právě děje. Ano, svižná akční komedie je to každým coulem, ale s tou rychlostí se to zdá být až moc přehnané. I ta užvaněnost Jeffa je tak markantní, že Eddie Murphy, Martin Lawrence i Chris Rock blednou závistí. Snímek je dle námětu samozřejmě stavěný hlavně na speciálních efektech, kde zarmoutí už CGI animace postav. Skutečně bída s nouzí. Vizuální efekty jsou ve stavu, jakoby vypadly s filmových osmdesátek. Vážně je to z roku 2013? Co se týče scénáře, opravdu by to chtělo mít v rukou onen původní komiks. Ale jo, o akční zábavu postaráno je, ale chtělo by to během sledování ani nemrknout, jinak se může stát, že mnohé vtípky budou přehlédnuty.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
0
Asi nejnudnější a nejotravnější film, který jsem kdy v kině viděl. Kovbojové a vetřelci jsou oproti tomu Občan Kane 21. století. Opravdu. Nevím, jestli mě kdy tak moc iritovala každá vteřina snímku a každá volba každého člena štábu (včetně Bridgese). Násilně skřížení Muži v černém s Dead Like Me, kde má být všechno tak okatě cool a v pohodě, že nejenže to není ani jedno, ale jde vyloženě o opak. Opravdu snad nejvíc nucený film za hódně dlouho, který Schwentke naprosto nezvládá po všech stránkách. Musím podotknout, že RED se mi velmi líbilo, ale tohle je (ne)skutečný chrchel slizu. Tady není za co dávat body. PS: Pokud někdy existoval nějaký Bůh, tenhle film ho zabil.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Velice podařená vykrádačka Mužů v černém, přičemž jsem se u těhle neživých agentů bavil ještě o chlup více než právě u loňského třetího dílu MiB. Schwentke mě zrovna moc nepřesvědčil se svou Důchodcovskou skvadrou, ale díky téhlé taškařici na něho radar určitě zaměřím. 7.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
4
Můj oblíbený režisér, oblíbení herci jako Jeff Bridges nebo Mary louise Parker a žánr, který sliboval skutečně srandu se proměnil v naprosto dementní kopii Mužů v černém, která už sama o sobě nestojí za nic. Nevěřícně jsem zíral a jak říká E. A. Poe - Never more!
lamps
lamps
15 156 bodů
4.5
Tempo solidní, příběh v jeho tématickém základu neokoukaný a pár vtípků vyloudí krátký úsměv, ale nemastné, neslané, nevtipné a koneckonců neoriginální. Bridges je fajn, ale místy dost přehrává, Reynolds jakoby byl duchem jinde a Bacon dělá tu nejlacinější představitelnou karikaturu sebe sama. Namísto cíleného letního megafilmu se jedná o tuctovou oddechovku, která zklame i toho, kdo od ní vůbec nic velkého nečeká...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Celkem stylové. Zábavné. Různé povahy obou klaďasů mi seděly.
  • Obsazení
  • Humor
  • Akce
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
pisu to vsetci ale je to pravda. RIPD je slaba kopirka inak nic moc muzov v ciernom mixnuta trochou ghostbusters. bridges hraje parodiu svojej postavy z true grit a to je asi tak vsetko zaujimave cim sa film moze pochvalit. vidiet raz a zabudnut..
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8
Film je v pohodě. Byla to dobrá zábava. Jef Bridges byl luxusní. Dobře zapadli i Bacon s Parkerovou. Reynolds mi připadá v každém akčním filmu stejný, ale sem zapadl. Dobrý byl taky Devin Ratray na straně zlosynů. Film rozhodně nevyužil potenciál, ale stále je to dost vysoký nadprůměr. Já zkrátka většinou chodím na filmy který mě bavěj a toto dílko splnilo moje očekávání.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
3
Po výborné oddechovce RED Schwentke bohužel dokazuje, že šlo spíš o souhru šťastných náhod, než formující se novou jistotu komediálního žánru. Z RIPD je hrozně cítit, že vlastně nikdo (vyjma výborně suché Mary-Louise Parker) nemá cit pro timing, takže se buď ve velkém přehrává (Bridges), podhrává (Reynolds), nebo se herci pitvoří jak v nějaké disneyovce (Bacon). Nápad mixnout Krotitele duchů s Dead Like Me a Muži v černém není marný, ale problém je, že tvůrci de facto nepřidali nic vlastního. Vzali, co fungovalo jinde, neumětelsky to splácali a tím to hasne. Škoda. Mohla to být pecka. Takhle je to (navzdory střídmé stopáži) natahovaná nuda, kde byste opravdu dobré vtipy spočítali na prstech jedné ruky.