R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů

61%
R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů
Plakát traileru

Mrtví policajti nemusí nutně skončit v nebi nebo v pekle. Když jsou dobří, nastupují k URNA - Útvaru rozhodně neživých agentů. Tahle super tajná jednotka dohlíží na to, aby „mrtváci“ nám živým neotravovali vzduch, ale aby na věky odpočívali v pokoji. V režii Roberta Schwentkeho, tvůrce filmového hitu Red, přichází do kin akční komedie ze stejné líhně, v níž se zrodili Muži v černém nebo Krotitelé duchů. Nick Walker byl elitním detektivem, jenže pak to schytal během jedné akce a v odchodu na věčnost mu nezabránila ani neprůstřelná vesta. Místo paní Zubaté na něj ale čeká mimořádně strohá policejní důstojnice, která mu jako bývalému skvělému poldovi nabídne práci u URNA, Útvaru rozhodně neživých agentů. V jejích řadách se vrátí na Zemi a bude ji čistit od neřádů, kteří už dávno patří na onen svět, ale zuby nehty se definitivě brání. Jako zelenáč je Nick přidělen k ostřílenému šerifovi Royi Pulsipherovi, který ho začne seznamovat s chodem téhle originální policejní jednotky. Dozví se například, že pro pobyt na Zemi má každý mrtvý polda změněnou identitu (Nickovi byla přidělena dokonalá vizáž čínského důchodce), aby náhodou nenarazil na vlastní pozůstalé, a že mrtví padouchové mohou někdy být až nečekaně živí a nebezpeční. Nick se v poněkud morbidním prostředí bude muset hodně rychle zorientovat, protože celý tým stojí tváří v tvář největší bezpečnostní krizi ve svých dějinách. Mrtví stojí jen krůček od ovládnutí světa živých a jediný, kdo jim to může překazit, je právě URNA.




Recenze: R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů

Kinobox.cz
30%

Vzhledem ke krátké stopáži nelze mluvit o utrpení. Spíše čistokrevné ztrátě času. Tak zbytečný drahý film tu ještě letos nebyl.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Za mě je to kopie Mužů v černém jako z učebnice. Vyměňte herce, mimozemšťany za nemrtvé, uberte na kvalitě a je tu R.I.P.D. Není to žádná hrůza, je to akční slátanina okořeněná dobrým starým šerifem a špetkou humoru. scénář je to klasický pro tyto filmy - nic nového. Akční závěr slušný, ale celkově to působí jako šílené béčko a mladší slabší bratr Mužů v černém.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
6
Buddy film v plné palbě, ve které odlišné charaktery obou protagonistů v daném kontrastu jejich osobností vytvářejí tak výbušnou dynamiku, až se tomu nechce ani věřit. Akční popcornový snímek je tentokrát zpracovaný na základě stejnojmenného komiksu od Dark Horse, který v Česku bohužel nevyšel, takže není s čím porovnat. Po dějové stránce se jedná o mix všeličeho, takže po obsahové stránce není nic, co bychom už odněkud neznali. Jako první jistojistě napadne motiv snímku ´Muži v černém´ (1997). Rozdíl je jen v tom, že se jedná o svět duchů. Další komiksový film pro Ryana Reynoldse a Jeffa Bridgese, kteří sjíždějí dějství takovým švihem, že dá hodně práci se vyznat v tom, co se vlastně právě děje. Ano, svižná akční komedie je to každým coulem, ale s tou rychlostí se to zdá být až moc přehnané. I ta užvaněnost Jeffa je tak markantní, že Eddie Murphy, Martin Lawrence i Chris Rock blednou závistí. Snímek je dle námětu samozřejmě stavěný hlavně na speciálních efektech, kde zarmoutí už CGI animace postav. Skutečně bída s nouzí. Vizuální efekty jsou ve stavu, jakoby vypadly s filmových osmdesátek. Vážně je to z roku 2013? Co se týče scénáře, opravdu by to chtělo mít v rukou onen původní komiks. Ale jo, o akční zábavu postaráno je, ale chtělo by to během sledování ani nemrknout, jinak se může stát, že mnohé vtípky budou přehlédnuty.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
0
Asi nejnudnější a nejotravnější film, který jsem kdy v kině viděl. Kovbojové a vetřelci jsou oproti tomu Občan Kane 21. století. Opravdu. Nevím, jestli mě kdy tak moc iritovala každá vteřina snímku a každá volba každého člena štábu (včetně Bridgese). Násilně skřížení Muži v černém s Dead Like Me, kde má být všechno tak okatě cool a v pohodě, že nejenže to není ani jedno, ale jde vyloženě o opak. Opravdu snad nejvíc nucený film za hódně dlouho, který Schwentke naprosto nezvládá po všech stránkách. Musím podotknout, že RED se mi velmi líbilo, ale tohle je (ne)skutečný chrchel slizu. Tady není za co dávat body. PS: Pokud někdy existoval nějaký Bůh, tenhle film ho zabil.

Dodatečné informace

Původní název:
R.I.P.D. (více)
  • USA R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů
  • USA R.I.P.D.
  • USA Rest in Piece Department
  • USA R.I.P.D.: Agentes do Outro Mundo
  • USA R.I.P.D. - Szellemzsaruk
Premiéra v ČR:
18. 7. 2013
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
130 mil. USD
Tržby:
61,65 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů


Podobné


Powered byJustWatch