Malý pitaval z velkého města II.

57%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Na svou dobu slušná kriminálka s obyčejnými případy, téměř nenakažená propagandou. V dalších pokračovaní už trošku docházely nápady.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Seriál o vyšetřování obyčejných případů krádeží, podvodů či vražd, tedy veškerých problémů reálného života. A naprosto reálné jsou také veškeré policejní postupy zde uvedené. Žádné divoké honičky, přestřelky či rvačky. Tady vítězí především důvtip a jistá policejní vyčůranost. Kuprospěchu také je, že se tu neobjevuje ona typická dobová agitka. Tehdejší trestné činy jako např. příživnictví nebo rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví tu pochopitelné jsou, ale to je jen v rámci platného trestního řádu své doby. V 80.letech minulého století patřil tento seriál mezi nejlepší kriminální a detektivní seriálovou tvorbu. A toto ocenění si nese dodnes.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
8
Já tenhle seriál mám prostě rád. Ačkoli tady ty nedostatky jsou, ale tím prostě nejde nic dělat. Na druhou stranu některé případy jsou opravdu zajímavé. Současně extrémně záleží, kdo je tím "epizodním vyšetřovatelem". Zda srandista a suverén Kamil, pečlivý fáborkař Libor (kterého mám nejradši), starý mazák Rudolf, či mladý a horlivý Jiříček. 75%
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
7
I. řada měla devět příběhů, II. řada šest. Úroveň si i druhá řada zachovala stejnou. Jen si myslím, že druhá řada snad byla o něco akčnější. Jinak tento seriál kladl důraz spíš na psychologickou stránku vyšetřování. Každopádně je to takový civilní, pohodový seriál, který podle mě nemůže nikoho vyloženě naštvat.
Major Zeman
Major Zeman
272 bodů
10
Průměrný krimi seriál nedosahující špičky jako 30 případů Majora Zemana ale stále s dobrými herci a plně koukatelny.
  • Úvodní znělka