Tajemný střelec

58%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
5
Dobrá (a dobře využitá) šance pro herce titulní role Lance Hendriksena jako Pistolníka (v originále Gunfighter´s Moon - Pistolníkův měsíc), stárnoucího střelce a utajovaného otce dcery hlavní hrdinky, který se na poslední chvíli snaží dát svému životu smysl. Romantická, a přitom mírně ironická westernová gangsterka (otevřeně cituje z mnoha filmových předobrazů) není žádný zázrak, ale tehdy pětapadesátiletý Hendriksen, muž se zářícíma pronikavýma očima, tentokrát přesvědčivě vystoupil ze stínu.
Pete69
Pete69
29 773 bodů
6
Western s hrdinou s rychlým Coltem, bohužel působí moc moderně, chtělo to alespoň nějaký retro filtr. Je to hodně romantické, ale nechybí ani solidní počet vystřelených kulek. Váhal jsem mezi padesáti a šedesáti procenty, ale přeci jen je to o kapku lepší, než šedý průměr.
avenis
avenis
8 077 bodů
5
Unavený. To je slovo, které mne povázelo celým filmem. Protože hlavní hrdina je unavený na první pohled. Kdo by nebyl, po tolika letech pistolničení, zranění a hojení. Že je Kristen jeho dcera, to bylo patrné od prvního vběhnutí před koně. Ale ani toto zjištění nám Franka Morgana moc neoživilo. A pro jistotu dalších pár kulek do těla, aby to hrdinství mělo tu správnou šťávu. Pak ukázka sebezapření (musím mu rozbít držku i když mi popraskají štychy...) a když všichni ostatní vyváznou bez škrábnutí, můžu odjet skromně vykrvácet někam do skal... No, moderní western s i bez klišé. Tak nějak střední proud, řekla bych. Ale fakt je, že Lance je kus chlapa. (26.7.2022)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7
Není to špatný western. Takový trochu romantický. S nezvyklým dějem. Ale právě tím je zajímavý. Ony jsou ty westerny obvykle všechny tak říkajíc "na jedno brďo". Tento je tedy poněkud jiný. Hlavní představitel má krásný, nezapomenutelný pohled, ženské představitelky jsou půvabné, hudba pěkně dotváří děj. Kdo má rád "střílečky", moc si jich v tomto filmu neužije. Ale může si zas užít jiné věci. Třeba krásnou přírodu.