Kazatel Kalašnikov

58%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Další z neuvěřitelných příběhů,který vychází ze "skutečných" událostí. Když si odmyslím veškerou tu vatu okolo a to,že je příběh do značné míry strašně přitažený za vlasy,tak ve svém jádru je Kazatel Kalašnikov zajímavým příběhem muže jen v sobě nalezl boha. Nechybí zde akční i dramatické scény plné emocí. Gerard je výborný a role mu dobře padla.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Neuvěřitelně otravný film. Buď jsem usínal, nebo zadržoval smích. Emocionálně to na mě zapůsobilo asi jako reklama na jogurt. Uprostřed občanské války přijde do polní nemocnice žena s ustřelenou dolní čelistí, očividně potřebuje pomoct, a doktor se jí zeptá "paní, co se vám to stalo s obličejem?"... To byste nevymysleli ani jako parodii... Jestli bylo Quantum of Solace nešťastná souhra náhod (a ne Forsterova chyba), tak tohle je předzvěst apokalypsy.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Pokud má Butler v ruce bouchačku, je to v pohodě. Jakmile se octne v kostele, je zle. Navíc asi nejzajímavější část - přeměna z feťáka na milujícího křesťana, je dost nevěrohodná a odbytá. Škoda, mín keců a více akce by pomohlo nejen africkým dětem, ale i tomuhle filmu. 5/10
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
viac missing in action 3 nez rambo 2... ale sem tam to ma silne momenty ked to prave neoslavuje dve veci americanom najblizsie a to jezisa a zbrane...
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Je mi líto, ale nemůžu se zbavit pocitu že tento film musím porovnávat s filmy Hotel Rwanda a Shake Hands with the Devil a umístit ho daleko za. Mám rád filmy podle skutečné události a dokážu se do nich vcítit, ale u tohoto filmu jsem místama lehce usínal, ikdyž se jedná o silné téma jako je válka ve Rwandě. Gerard je dobrej herec, ale na feťáka co se obrátil v boha se moc nehodí. Na druhou stranu akce (ne, že by jí tam bylo nějak hodně) je parádní, ale ve finále na mě tento film působí průměrně. Každopádně zkouknutí nelituju.
kedl
kedl
6 380 bodů
5
Marc Forster opět trochu zklamal, čekal jsem živější příběh místo toho nuda.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6.5
Gerard Butler se jednou probudí po kalbě s takovou kocovinou, že se rozhodne obrátit na Boha. Za nějaký ten čas usoudí, že ten Kalašnikov mu přece jenom padne líp do ruky, než krucifix. Postaví pár baráků, nakrmí pár dětí a postřílí pár fanatiků stejného vyznání. Ale tak hlavní je, že to myslel dobře a držel se toho.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Kdyby byl příběh kazatele rozvedený do větší míry a ne, že se ze dne na den z totálního grázla stane světec, možná by to na ty čtyři dosáhlo, takhle ani náhodou. 56%
harry456
harry456
2 437 bodů
6
Drsně pravdivý příběh, na který se nelehko kouká. Gerard hraje dobře, prostředí a emoce jsou po většinou trohu plošší než by se dalo čekat, ale přesto se jedná o velmi dobrý a řekl bych i trochu nadprůměrný film.
bafik
710 bodů
7
a tak na nedělní snímek se to dá