Akumulátor 1

68%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
10
A pak že to nejde. Vizuální bomba, která i po letech neztrácí na nápaditosti, originalitě a genialitě. Tohle je ten film, podle kterého by se mělo srovnávat. Tohle je ten film, který tu chyběl. To totiž není jenom film. Tohle je mistrovský kousek české kinematografie.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
4
Za první půl hodinku byl dal 4/5. Spousta nápaditých scén a dost zajímavej rozjezd a ňoumovi, kterému dochází energie do života a tak se učí, jak ji získat pod supervizí Zdeňka Svěráka, z níž vyplynula řada super dialogů. Zbytek filmu se však ukáže být poměrně nudným. Chybí tomu sevřenost a Svěrákovy laskavé důvtipnosti začalo být až až. Celé dění ztratilo půvab a já do toho přestal být zainteresovaný. Valnou většinu filmu jsem tedy jen v nudě přečkal. Současně se mi ale líbí, že se někdo pokusil o něco originálního. Kéž by to neztratilo záběr a nestalo se to ve výsledku tak rozplizlým.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Já si tohle prazvláštní netradiční dílko Jana Svěráka prostě zamiloval, Olda to je pane hrdina i žárovku rukou rozsvítí. Ale teď vážně: Je to skvěle s humorem uchopené a ukazující jak mi lidé nakládáme s energií, která je v nás a všude kolem nás. Inteligentní zábavný a velmi originální film.
Pas
Pas
6 225 bodů
3
Akumulátor dua otec a syn je rozporuplný film - polovina lidí se nemůže nabažit jeho geniality a nadčasovosti, druhá polovina jej nechápe. Já se kloním spíš k té druhé půlce. Film má poměrně zajímavou ideu, nicméně její podání je podle mě takový nemastný a neslaný. Modelování obřích zubů, úst a já nevím čeho všeho mě taky moc nepřesvědčilo o kvalitách, i když přiznávám - u zubařky mě při drcení zubů obřím šídlem docela mrazilo. Bavil mě Bolek Polívka, který působil podobně svěže jako v Pelíškách, a navíc nám film nabízí hodně mladých kočiček - třeba Pergnerovou jsem vlastně nepoznal a je jen škoda, co za trosku z ní vyrostlo. A ještě se mi líbily kundičky, co dělaly Sněhurku a spol. To jsou však střípky, jako celek mě to nezaujalo a především úvod byl značně unylý.
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
8
Ta nápaditost! Je neskutečné, kolik toho Svěrákovi dokázali do filmu nacpat. Výsledek kvůli tomu působí místy nekoherentně, jelikož leckteré postupy se v něm objeví pouze jednou, na druhou stranu je znát mladistvý zápal a snaha vecpat do filmu všechny cool věci, co autory napadly. A toho si cením. Současné tuzemské debuty (či obecně filmy mladých filmařů) se drží nepochopitelně při zemi, tady ale mladý Svěrák (který už tou dobou měl za sebou zdánlivě dospělejší a umírněnější Obecnou školu) dal naplno svou hravost a já si to rád užil s ním. Nevyrovnaný, originál a svou naivitou nádherně zábavný snímek.
kawa
3 388 bodů
7
Opět jeden čistě svěrákovský film, kdy funguje skvělá kamera, ale jako celek to má velké mezery. Vyprávění se točí kolem pseudo problém s TV energií vysávající z lidí veškerou sílu! Ale nakonec díky energii všech lidí se podaří odvrátit katastrofu. Polokatastrofický film tak trochu zapadá o kinematografie ranných 90. let a ničím se nevymyká. viz Knoflíkáři.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Téma samotné a především jeho zpracování je na české poměry velmi netradiční a originální. To je dobře. Petra Formana jako dokonalého antihrdinu sqěle doplňuje Edita Brychtová jako dokonalá krasavice. Navíc mě tento film samozřejmě chytl krzevá úvahy o energii, jedinou to magii, kterou jsem ochoten se zabývat.
knihovna1
283 bodů
7.5
Hezký, citlivý a nápaditý a nevšední film s dobrým obsazením a scénářem. Tým Svěráků mám moc ráda a ještě mě nezklamal. Ráda jsem opět víděla herečku Editu Brychtovou, která je stále krásná a talentovaná. Petr Forman je bezprostřední a přirozený a tím je velmi přitažlivý.
jakub.polak
181 bodů
8.5
Nejvíc se mi líbí scéna jak Fišárek (Svěrák) pošle energii Oldovi (Forman) a ten začne jančit. To je skvělá analogie k běžnému životu, stejně jako mnoho dalších. Mimo to stále trénuji s žárovkou :-)