Deset důvodů, proč tě nenávidím

75%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Tak jako Prcičky definovali žánr Teenagerovských komedii,tak 10 důvodů zase romantické komedie. Snímek stojí hlavně na výborných hercích a uvolněnějším duchu. Ledger zde ještě jako mladé ucho září a tahle role mu byla šitá na míru. To stejné platí pro dalšího mladíka v týmu Levitta. Zábavné,vtipné a romantické.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
6
Scénář tohoto snímku byl napsán na motivy hry Williama Shakespeara 'Zkrocení zlé ženy', popisující typické vztahy mezi muži a ženami, a to jak na poli obyčejné lásky spíše platonické, tak i na poli nenávisti mužů k ženám. Shakespeare ve svém díle tak vcelku trefně vyjádřil city a úvahy hlavních postav v rámci daných skutků. No a tvůrci se něco takového pokusili vtěsnat do doby současné mezi středoškoláky, ale, tak jako Shakespeare, zase tolik na pilu netlačili. A snad je to i škoda, neboť vzniklo poměrně odlehčené dílo, na kterém Shakespearův vliv není vůbec znát. Zábavný aspekt sem tam z něčeho vyznívá, ale v zájmu věci to nějak postrádá patřičnou dynamiku. Ironický postoj k postavám sráží na kolena očekávanou romantickou atmosféru, čímž se celý koncept pohybuje hlavně na nenápadnosti rozvíjejících se osudových cest daných jednotlivců. Atmosféra je tedy spíše nudná a bez zájmu navodit diváckou pozornost. Na jedno nenáročné shlédnutí snímek postačí, z paměti diváka však velmi rychle vyšumí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Poprvé viděno na videokazetě ve stejný den jako "kultovní" Prcičky, které byly nudné a nevtipné (za tím si stojím pořád, že tahle filmová série je nekomediální zlo) a od té doby patří 10 důvodů mezi mé nejoblíbenější teenege romantiky. Tenhle film je ve svém žánru skoro dokonalý a navíc nabízí hodně příjemný soundtrack. 8/10
Fingon
16 886 bodů
6
Americká střední, jak má být - ředitelka v pracovní době píše porno, angličtinář je černoch a Shakespeara rapuje a všichni žijí jen kalbami a maturitním plesem. Předlohu rád nemám, ani její zpracování z šedesátých let, potěšil mě ale casting ústředního páru, vážně jim to spolu sluší.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Hollywood objevil v devadesátkách zlatou žílu, když adaptoval Shakespeara do středoškolských romantických komedií. Tohle je Zkrocení zlé ženy. Film ovšem funguje, a to zejména díky castingu, kdy zřejmě nikdo netušil, že z Heatha Ledgera bude novodobý James Dean a také Julii Stiles a Josephu Gordonu-Levitovi. Pobaví a neurazí.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Jeden z těch lepších snímků daného žánru. Občas vtipná scénka, vtipná hláška, ale občas i něco trapného se zde najde, ale v míře. K tomu zde hraje docela posluchatelnej soundtrack a především se zde vyskytují docela dobré herecké výkony tehdy neznámých dnes již známých hereckých tváří, sice jsem to viděl už poněkolikáté, ale pokaždé se skvěle pobavím.
kedl
kedl
6 380 bodů
6
Docela dobře to uteklo... a konec? Konečně někoho napadlo, že to nemusí končit hodinovým odpouštěním, kvůli tomu,že jeden mladík dostal šanci mít 2 věci najednou. Dívku svého srdce a pení/kytaru ;-) Jo a mimochodem... Ledger mi do té role vůbec neseděl...
Cettlovka
5 032 bodů
10
Tenhle film se mi líbí a ani nedokážu říct proč. Vždycky když se na něj koukám, tak lituji osudu talentovaného Heatha Ledgera.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6.5
Je to vcelku dobrý a občas i zábavný film.Na jedno skouknutí určitě dobré.Dávám 65 procent.
alexik789
2 512 bodů
8
Film, který jsem milovala a stále miluje. Osobitý a se špetkou vtipu. Talentovaný Heath Ledger ve své puberťácké podobě je velice přitažlivý a prostě vtipný. Tento film se mi hodně líbil. A ostatním holkám se určitě bude líbit také.