Černobílý svět

82%
Černobílý svět

Film Černobílý svět  se odehrává v 60. letech 20. století v Mississippi a hraje v něm Emma Stone postavu Skeeter, jižanské dívky ze společnosti, která se vrací z vysoké školy a je odhodlána, že se stane spisovatelkou, ale obrátí život svých přátel naruby—stejně jako malé město v Mississippi — když se rozhodne udělat rozhovor s černoškou, která strávila svůj život tím, že se starala o prominentní jižanské rodiny.

Viola Davis ztvární postavu Aibileen, služebnou nejlepší přítelkyně Skeeter, která je první, kdo se s ničím neskrývá – ke zděšení jejích přátel v uzavřené černé komunitě.  I když je v sázce celoživotní přátelství Skeeter, ona a Aibileen pokračují ve spolupráci a brzy přichází více žen, aby vyprávěly své příběhy – a jak to vypadá, mají toho hodně co říci. Během této doby vznikají zvláštní přátelství a objevuje se nové společenství žen, ale až poté, co si to ve městě mezi sebou všichni vyříkají. Zároveň se však ocitají bezděčně - a nechtěně – polapeni měnícími se společenskými poměry.




Recenze: Černobílý svět

Kinobox.cz
80%

Film má spád, zajímavě vystavěný příběh, místy vtip a v několika bodech dokáže dojmout i ty největší cyniky. Škoda několika logických chyb. Jinak tu vše šlape.


Pete69
Pete69
29 697 bodů
9
Je až neuveřitelné, jak to chodilo v USA ještě v šedesátých letech a teď se nás snaží poučovat o rasové nesnášenlivosti abýt vzorem lidstu. Tento film mě hodně dostal a užil jsem si ho. Herecké obsazení slušné a i méně známí herci odvedli skvělý výkon. Chválím - 90%
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Další emancipovaná běloška zachraňuje černošskou komunitu.... a nemůže se jí to dařit lépe. Cukrkandlový film, který ví, že máme cukrkandl všichni rádi... Nesmíme ale zapomínat na jeho nulovou výpovědní hodnotu!.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Aneb Stepfordské paničky říznuté slušnou dávkou rasismu. Ženský herecký koncert loňského roku. 7.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
The Help (více)
  • Indie Černobílý svět
  • Indie The Help
  • Indie Proti pravidlům
Premiéra v ČR:
26. 1. 2012
Distributor:
Falcon
Země původu:
Indie, USA, Spojené arabské emiráty
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
216,64 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Černobílý svět je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch