Černá hodina

51%
Černá hodina
Plakát traileru

Kdykoliv se mimozemšťané rozhodnout zaútočit na Zemi, začínají v Americe. Taky vám to bylo podezřelé? Asi nejslavnější ruský režisér a producent současnosti Timur Bekmambetov (filmy Wanted, Noční hlídka, Denní hlídka) se rozhodl zavedené pořádky zrušit. Ve filmu Černá hodina se pod jeho dozorem vlivem invaze z vesmíru otřásá Rudé náměstí a mumifikovaný Lenin. Netradiční prostředí a Bekmambetova pověst trikového mága slibují, že Černá hodina bude mimořádný zážitek.

Když partička mladých amerických turistů vyrazí do východní Evropy poznávat krásy a krásky ruské metropole, může to skončit jednou velkou nekonečnou party v luxusních moskevských klubech, nebo také zběsilým bojem o vlastní přežití. Nepotkali sice čečenské mafiány či nabroušené příslušníky tajné policie, ale s mimozemšťany taky není žádná legrace. Zvlášť když jsou neviditelní a udělají z člověka popel, než by řekl: „popel“. Město nemůže dlouho vydržet a co teprve vyjukaní turisté, kteří neumějí rusky a v cizí metropoli se nevyznají. Otázkou navíc zůstává, co se s nimi, potažmo s celou civilizací stane, pokud se jim vůbec podaří přežít.

Film Černá hodina vznikl pod režijním vedením Chrise Goraka, který se v roli art directora podílel na filmech Minority Report či Klub Rváčů. Ovšem jak je dobrým Bekmambetovým zvykem, nespokojil se s rolí „pouhého“ producenta a režisérovi do práce mluvil, což by se mělo projevit v trikové smršti, kterou navíc zatraktivňuje fakt, že se natáčelo na 3D kamery. Počítejte tedy s tím, že při Černé hodině si docela „pokoukáte“.




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
3.5
Další čistokrevné béčko s hloupým scénářem,které ale dokáže velmi dobře pobavit. Snímek velmi rychle nabere dobré tempo a akční scény jsou natočeny velmi dobře a zábavně. Divák se tak bude od začátku do konce velmi slušně bavit. V hlavní roli se objeví Emile Hirsch,kterého bych v takovém snímku rozhodně nečekal.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Kam vleze americká noha, tam se vždy něco semele. Místo konání - Moskva. Kdo by to kdy byl řekl, že? Teenagerovský sci-fi horor o mimozemské invazi  v minimalistickém provedení a to tak, že se pracuje pouze s vizuální atmosférou.Tedy bez lekaček, napětí a krve. Ale jo, když je invaze, tak jsou i oběti, ale nevypukne válečná vřava plná přestřelek a výbuchů a vůbec všelijakých šíleností za podpory masa lidí. Jedná se o nízkorozpočtový film, což je na druhou stranu vlivem dokonalých CGI vizuálních efektů až neuvěřitelné. I scenérie prázdných ulic a naprosto nádherných záběrů Rudého náměstí v Moskvě je ukázkou obrazové dokonalosti. Natočit to všechno ve 3D prý bylo úmyslem právě kvůli zachycení atmosféry Moskvy, obzvlášť Rudého náměstí, a to se prostě povedlo. 3D efekt v hloubce je dostačující, avšak v určitých detailech přeci jen dost ztrácí na správné efektivnosti. Děj příběhu je poměrně jednoduchý a jedinkrát nezatěžuje zbytečnostmi, což slibuje jen a pouze ničím nerušenou zábavu, u které se nemusí přemýšlet. Dal by se samozřejmě rozvinout daleko více, ale jak bylo výše zmíněno, nízký rozpočet, něco kolem třiceti milionů, to prostě nedovoloval. Ony útočné mimozemšťany vlastně také pořádně neuvidíme. Jsou vyobrazeny jako kombinace nějaké mechaniky s elektromagnetismem vytvářející něco jako štít, čímž se stávají pro lidské oko neviditelní, což má za následek dokonalý obranný a útočný účel. Elektrickými výboji jsou nebezpečnější, než by koho napadlo. Mimozemská invaze a postapokalyptické prostředí je hodně slabým odvarem při porovnání třeba se snímkem ´Den nezávislosti´ (1996), ale jako film vhodný i pro mladší diváky je odveden poměrně dobře.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
0
Minghella,Kinnaman,Thrilby a hlavně Hirsch si asi zapomněli přečíst scénář, protože si neumím vysvětlit, jak se dokázali upsat téhle sračce. Skyline je proti tomuhle akční pecka.

Dodatečné informace

Původní název:
The Darkest Hour (více)
  • USA Černá hodina
  • USA The Darkest Hour
Premiéra v ČR:
29. 12. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
64,63 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Černá hodina je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch