Lítost

67%
Lítost
Plakát traileru

Oblíbený lidový zpěvák Jaro Zárubecký, někdejší číšník, žije jen pro svého syna. I když se cítí úspěšným, přece jen z určitého pocitu méněcennosti se snaží vyrovnat těm "výše" postaveným a chce na tuto úroveň dostat i syna. Dovídá se, že Pavel je v partě chlapců, kteří si z nedostatku jiných zájmů pouštějí plyn, aby ten, kdo jej zavře, se stal "srabem". Zárubecký je ochoten syna ochránit i za cenu ztráty pracovní i životní partnerky... Hra Jiřího Hubače v režii Evalda Schorma z roku 1970 patří k vzácným inscenacím archivu ČT. (oficiální text distributora)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Rudolf Hrušínský se svými syny, který prostě nezklame. Příběh hodný k zamyšlení, neb se života dotýká více, než by si kdo myslel. Centrem všeho dění je otec snažící se o to, aby z jeho dospívajícího syna něco bylo, ale když se dozví, že je syn považován za sraba jenom proto, že odmítá z nudy s partou dýchat zemní plyn, má pocit, že se mu výchova rozpadá pod rukama. O to víc je následně ve výchově údernější a i za cenu ztráty svého údělu. Je to hodně silná ukázka toho, čeho všeho je schopen rodič pro své dítě udělat. Scénář je napsán impozantně a do podoby televizního filmu zpracován tak, že od prvních minut zaujme.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
7.5
Zajímavý výkon Rudolfa Hrušínského a Vlasty Chramostové. Neobvyklé spojení, ale funguje skvěle! (Jinak - hrají zde i oba synové Rudolfa Hrušínského. Taková rodinná záležitost!)

Dodatečné informace

Původní název:
Lítost (více)
  • Československo Lítost
Premiéra v ČR:
18. 10. 1970
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění